Takaisin
 12.3.2020
uutiskuva

Käytöstä poistetun Sompion koulun auditorion katto ja seinä romahtamisvaarassa, vaurioiden syytä selvitellään – alue eristetty turvallisuuden varmistamiseksi

Jo käytöstä poistetun Sompion koulun auditorion pulpettikatto lähti liikkeelle Sodankylässä tänään torstaina iltapäivällä. Katto liikkui noin metrin verran ja rikkoi alapuolisen seinän rakenteita. Katto on romahtamisvaarassa. Sompion koulu suljettiin toukokuussa 2018 kiinteistössä havaittujen sisäilmaongelmien vuoksi, eikä rakennuksessa ollut tapahtuneen aikana käyttäjiä.

Katolla ei ollut lunta poikkeuksellista määrää, silmämääräisesti arvioiden noin 40 - 50 cm. Vaurioiden syytä ei vielä tiedetä, ja asiaa selvitellään. Asiasta tiedotetaan tutkimusten edetessä.

Sompion koulun auditorion puoleinen pihapiiri on eristetty, ja alueelle pääsy on ehdottomasti kielletty. Auditorion katto voi liukua alaspäin edelleen ja romauttaa seinän, joten rakennuksen läheisyydessä ei ole turvallista liikkua. Erityisesti kaikkia vanhempia pyydetään huolehtimaan, etteivät lapset ja nuoret mene alueelle. Alueella on kameravalvonta ja vartiointi yön ajaksi.

Sodankylän kunnan vanha jäähalli romahti aikaisemmin tänä vuonna lumienpudotusurakan yhteydessä. Alkukevään aikana riskirakenteiksi arvioituja rakennusosia on tarkasteltu ja kattorakenteita on myös tyhjennetty lumesta. Lumen pudotusta tehostetaan edelleen.
 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista