Takaisin
 8.1.2020

Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukassa avoimien ovien päivä kuntalaisille maanantaina 13.1.2020

​Sodankylässä uusi hyvinvointikeskus Sopukka aloittaa toimintansa uusissa tiloissa maanantaina 13.1.2020. Heti maanantaina järjestetään myös kuntalaisille avoimien ovien päivä kello 12-18, jolloin kuntalaiset pääsevät tutustumaan Sopukan uusiin tiloihin ja uudistettuihin palveluihin. Hyvinvointikeskuksen työntekijät esittelevät tiloja ja toimintoja koko iltapäivän ajan.  

Avoimet ovet alkavat kello 12.00, kun kiinteistön rakentaja YIT luovuttaa tilaisuudessa symbolisesti rakennuksen avaimen sen käyttäjille. Avoimien ovien virallisessa osuudessa kuullaan myös Sodankylän kunnanjohtaja Kirsi Virtasen tervehdys sekä Sodankylän perusturvalautakunnan puheenjohtaja Tapio Hietalan avajaispuhe. Kuntalaisia viihdyttää musiikkiesityksillään Heli Koivukangas yhdessä nuorten musisoijien Sanni Keron (sello) ja Siiri Ylivaaran (huilu) kanssa. Hyvinvointikeskuksen prosenttitaitelija Kaija Kiuru esittelee Sopukkaan tekemäänsä taidetta kahteen otteeseen, kello 13.00 ja kello 15.00.  

Päivän aikana kuntalaiset pääsevät tutustumaan lähes kaikkiin Sopukan tiloihin, pois lukien akuuttivastaanotto, laboratorio sekä osa akuutti- ja kuntoutusosastosta.  Avoimien ovien vieraille tarjotaan juhlan kunniaksi täytekakkukahvit.  


Sopukassa uudistuneet palvelut keskittyvät saman katon alle  
Sopukkaan on keskitetty sekä terveys- että sosiaalipalvelut, mikä mahdollistaa uudenlaisen sosiaali- ja terveystoimen toimintamallin, jossa eri toiminnot ovat lähekkäin mahdollistaen palveluiden yhteensovittamisen. 

Hyvinvointikeskuksen rakentamisen yhteydessä terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palveluprosesseja on uudistettu moderneiksi ja kuntalaislähtöisiksi. Hyvinvointikeskuksessa on kaikki kunnan terveydenhuollon palvelut eli akuutti- ja kiireetön vastaanotto (astmahoitajan, diabeteshoitajan, muistihoitajan, muistikoordinaattorin sekä lääkärien että sairaanhoitajien vastaanotot), akuutti- ja kuntoutusosasto, kotisairaala, seurantaosasto, kuntoutus- ja apuvälinepalvelut, röntgenpalvelut sekä lääkekeskus. Myös suun terveydenhuolto muuttaa Sopukkaan. Akuutti- ja kuntoutusosastolla on potilashotelli. Akuutille- ja kiireettömälle vastaanotolle hakeudutaan hoidon tarpeen arvioinnin kautta. Sopukan Perhekeskuksesta asiakas löytää nykyiset terveysneuvonnan, perheneuvolan, sosiaalityön ja mielenterveystoimiston palvelut. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat perhekeskukseen, mutta toimivat kouluilla. Uudessa hyvinvointikeskuksessa aloittavat toimintansa myös Nordlabin laboratoriopalvelut, Lappican työterveyshuolto sekä Kansaeläkelaitoksen toimipiste.  

Terveydenhuollon- ja perhekeskuksen tilojen lisäksi rakennuksessa on kaikille kuntalaisille avoimia tiloja kuten ravintolasali, kioski ja OMA OLO –itsehoitopiste. Sopukan toiminnan suunnittelussa on huomioitu myös muiden toimijoiden kuten järjestöjen, yritysten sekä vapaaehtoisten ja muiden sidosryhmien toimintamahdollisuuksia Sopukassa. Lisäksi rakennuksessa on moderneja kokoustiloja- ja neuvotteluhuoneita, joita vuokrataan ilta-aikaan myös ulkopuolisille käyttäjille.   

 

Sodankylän kunta toivottaa lämpimästi tervetulleiksi kaikki kuntalaiset tutustumaan Sopukan uusiin tiloihin ja palveluihin!  

 

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista