Takaisin
 3.10.2019
uutiskuva

Sodankylän hyvinvointikeskus on nyt Sodankylän peruspalvelukeskus Sopukka

Sodankylän hyvinvointikeskus on saanut uuden nimen: Sodankylän peruspalvelukeskus Sopukka. Nimiehdotuksesta palkitaan kylpylälahjakorteilla Eeva Lintula. Valinnan teki hyvinvointikeskuksen taidetyöryhmä, jossa on edustus kunnanhallituksesta, perusturva- ja sivistystoimesta sekä arkkitehtitoimisto Lukkaroiselta. Työryhmään kuuluu myös hyvinvointikeskuksen %-taiteilija.  Nimen valinnassa konsultoitiin Kotimaisten kielten keskusta ja otettiin huomioon kieli- ja hallintolain vaatimukset. 

Hyvinvointikeskuksen nimikilpailu järjestettiin syyskuussa 2019. Ehdotuksia kilpailuun tuli liki 300 kappaletta ympäri Suomen. Eri-ikäisten osallistujien ehdotuksissa näkyi luovuus ja huumori. Nimiehdotuksia lähetettiin sähköpostitse, tekstiviesteillä, puhelimitse, korteilla ja jopa kirjeillä. Sodankylän perusturvatoimi on kiitollinen kaikista nimiehdotuksista ja erityisesti lapsiosallistujien aktiivisesta määrästä. 

Sopukka-nimeen päädyttiin sen luoman positiivisen mielikuvan takia. Sopukassa sosiaali- ja terveyspalvelut integroituvat sujuvasti yhteen niin, että asiakas saa parhaan mahdollisen palvelun. Sopukka viittaa peruspalvelukeskukseen, jossa on soppeja, syvennyksiä ja turvapaikkoja kaikenlaisille asiakkaille, potilaille ja toimijoille virallisista tahoista monenkirjaviin järjestöihin. Sopukka tarjoaa tukea ja hoitoa sekä fyysisiin että henkisiin vaivoihin; sydämen, sielun ja mielen sopukoihin. 

Hyvinvointikeskus –nimestä luovuttiin sen takia, että hyvinvointi on merkitykseltään abstrakti ja laaja sana, jota käytetään yleisesti myös yksityisellä sektorilla. Kotimaisten kielten keskus ei suosittele hyvinvointikeskus –nimikettä julkisten keskusten nimenä. Peruspalvelukeskukseen päädyttiin sen takia, että keskuksessa tarjotaan laajasti myös sosiaalipalveluita. Työryhmä toivoo, että kuntalaiset ottavat Sopukan omakseen myös nimen osalta.Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista