Takaisin
 3.5.2019

Monenlaisia jännäreitä -kamarisinfoniakonsertti III

Lapin kamariorkesteri tarjoaa "monenlaisia jännäreitä" kamarisinfoniakonsertissaan lauantaina 11.5. klo 14 Sodankylän kunnan valtuustosalissa. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari John Storgårds ja solistina kuullaan kitaristi Ismo Eskelistä.

Konsertissa juhlistetaan orkesterin läheistä yhteistyökumppania, tänä vuotta 70-vuotisjuhliaan viettävää monipuolista ja kansainvälisestikin erittäin tunnettua säveltäjää Kalevi Ahoa. Konsertissa kuullaan kantaesityksenä Kalevi Ahon kitarakonsertto. Teoksen on tilannut Lapin kamariorkesterin kannatusyhdistys Lakka ry.

Ahon kitarakonserton lisäksi konsertissa tarjoillaan teoksia Frank Zappalta, Vinko Globokarilta ja Robert Schumannilta. Yhdysvaltalainen Frank Zappa tunnettiin omaperäisenä ja monipuolisena muusikkona mm. kokeellisen rockin tyylistään ja yhtyeestään "Mothers of Invention". Häneltä kuullaan teokset 'Wind Quintet' ja 'Times Beach III'. Jazz-musiikistakin ammentaneelta ranskalaiselta, slovenialaistaustaiselta Globokarilta kuullaan improvisaatioon pohjaava teos "La Ronde". Kamarimusiikin perinteisiin konserttia puolestaan ankkuroi saksalaisen romantikon Robert Schumannin 'Sinfoniset etydit'. Alunperin soolopianolle sävelletyt, orkesterisävyjä tavoitteleva teos kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa Wolfgang Renz Notendruckin sovituksena kamariorkesterille.

Kitaristi Ismo Eskelinen on esiintynyt mm. kuuluisissa Berliinin Filharmonia ja Amsterdamin Concertgebouw -konserttitaloissa. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten kapellimestarien ja säveltäjien sekä kamarimuusikkona mm. viulisti Pekka Kuusiston ja sellisti Jan Voglerin kanssa. Eskelisen levytykset ovat olleet maailmanlaajuisia menestyksiä ja levytys "Bach Eskelinen" sai vuonna 2014 myös klassisen musiikin Emma-palkinnon.

Tilaisuuden liput 20,00 €. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found