Takaisin
 8.4.2019

Omaolo-palvelut testattavana

Jokaiselle Suomen asukkaalle tarkoitetun Omaolon tavoitteena on tarjota sote-palveluita verkossa yhdestä osoitteesta, yhdenvertaisesti ja tasalaatuisesti. Palvelu tuo olemassa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukanavien rinnalle uuden sähköisen tavan asioida, ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu ottaa asukkaan mukaan edistämään hyvinvointiaan yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Mikäli asukas ei voi käyttää nettiä, Omaolon rinnalla toimivat edelleen muutkin yhteydenottotavat. Sitä mukaa kun asukkaat siirtyvät digipalveluun, vastaanotoilla on paremmin aikaa asiakkaille ja puhelinpalveluissa vähemmän ruuhkaa.

Yksi palvelun hyviä puolia on, että asukas pääsee SOTE-palveluihin juuri siellä, missä sattuu olemaan – vaikkapa kotisohvalta tai kesämökiltä. Koska kaikki kertaalleen järjestelmään tallennettu tieto on käytettävissä kaikkialla Suomessa, mökkipaikkakunnan terveydenhuolto ja potilaan oma terveysasema ovat potilaan terveystiedoista yhtä lailla ajan tasalla. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelussa voidaan jakaa tietoja asiakkaan suostumuksella.

Tällä hetkellä on testattavana kahdeksan eri oirearvioita. Palveluarvioiden osalta testaus tulee ajankohtaiseksi Sodankylän osalta syksyllä 2019. Oirearvioiden testauksen yhteydessä pyydämme antamaan palautetta sivun oikealla ylhäällä olevan Palaute-linkin kautta.

Omaolo-palveluiden käyttöohjeet löytyvät sivun alaosasta.

Omaolo-Youtube kanava  


Lisätietoja:

Maarit Hoppula
Tietohallintokoordinaattori/ FM/Projektipäällikkö Omaolo
Sodankylän kunta/sosiaali- ja terveyspalvelut
Jäämerentie 18, 99600 Sodankylä
Puh. 040 7430377
maarit.hoppula@sodankyla.fiPäivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found