Takaisin
 1.3.2019

Sodankylän sivistyslautakunta kokoontuu miettimään toimenpiteitä Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen lukuisten haittailmoitusten johdosta

​Sodankylän kunnan sivistyslautakunta on kutsuttu koolle torstaina 7.3.2019 ylimääräiseen kokoukseen, jonka aiheena on Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen haittailmoitukset ja mahdolliset sisäilmaongelmat.

Rakennuksen käyttäjiltä on saatu lukuvuoden aikana runsaasti haittailmoituksia, vaikka rakennuksessa on toteutettu useita korjaavia toimenpiteitä kesällä 2018 aikaisempiin tutkimuksiin pohjautuen (mm. kellaritilojen alipaineistus, vaurioituneiden materiaalien vaihto, kuitulähteiden poisto, ilmanvaihdon puhdistus ja säätö).


Sisäilmanäytteissä ei todettua terveyshaittaa, mutta oireilijoiden suuren määrän vuoksi vaihtoehtoja punnitaan

A-rakennuksesta tammikuussa 2019 otetuissa sisäilmanäytteissä tehtyjen näytteenottojen ja tutkimusten tulosten perusteella mahdollinen ongelma ei ole paikannettavissa, eikä rakennuksen käyttöä niiden perusteella tarvitse rajoittaa. Sodankylän kunta suhtautuu kuitenkin vakavasti oppilaiden ja henkilökunnan oireisiin ja haittailmoituksiin, ja on siksi kutsunut sivistyslautakunnan koolle pohtimaan ratkaisua tilanteeseen. Ympäristö- ja terveydenhuollon terveystarkastaja Juha Metso on myös lausunnossaan suositellut pohtimaan uusia vaihtoehtoja oireilijoiden suuresta määrästä johtuen.

Sodankylän uusi koulukeskus jo suunnitteilla

Sodankylän kunnanvaltuusto päätti syyskuussa, että kunnassa aloitetaan uuden koulurakennuksen suunnittelu nykyisen Aleksanteri Kenan koulun alueelle. Koulukeskukseen tullaan keskittämään keskustaajaman perusopetus. Päätöksen taustalla on nykyisten koulukiinteistöjen sisäilmaongelmat. Tavoitteena on suunnitella Sodankylään sopiva nykyaikainen oppimisympäristö ja koulurakennus, joka palvelisi mahdollisimman monipuolisesti kuntalaisten erilaisia käyttötarpeita. Uuden koulurakennuksen rakentamisen arvioidaan alkavan loppukeväällä 2020. Tavoitteena on aloittaa kouluvuosi uudessa koulurakennuksessa syksyllä 2022.


Lisätietoja: 
vt. sivistysjohtaja Antti Parkkinen
p. 040 829 9430

Asiasta on tiedotettu koulujen henkilökunnalle ja oppilaiden huoltajille suoraan.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found