Koronarokotusten tehosteannokset annetaan influenssarokotusten yhteydessä myöhemmin syksyllä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee syksyksi koronarokotusten tehosteannoksia. Sodankylän kunta tiedottaa myöhemmin syksyllä, kun niihin voi varata aikoja.

Valokuva rakennuksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Yllä oleviin ryhmiin kuuluvat voivat ottaa tehosterokotteen tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa.

Erona aiempaan on se, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Toistaiseksi annamme neljänsiä koronarokotuksia aiemman ohjeistuksen mukaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18–59-vuotiaille.

Sodankylän kunta ei ole vielä aloittanut suosituksessa tarkoitettuja koronan tehosterokotuksia. Tiedotamme erikseen, kun edellä mainittuihin korona- ja influenssarokotuksiin voi varata aikoja.

Muita tiedotteita