Takaisin
 21.1.2021

Ikäihmisten palveluyksiköiden henkilöstön ja asukkaiden koronarokotukset aloitettu Sodankylässä tällä viikolla - kuntalaisten ei kannata vielä tiedustella rokotusaikoja

Sodankylässä sote-henkilöstön koronarokottaminen aloitettiin 12.1.2021. Rokottamiset ovat edenneet niin, että tiistaina 19.1. päästiin rokottamaan ikäihmisten palveluyksiköiden henkilöstöä ja asukkaita. Rokottaminen etenee kansallisen koronastrategian sekä rokotteiden saatavuuden mukaisesti. Seuraavaksi rokotetaan kotisairaanhoidon asiakkaat, jonka jälkeen rokotetta tarjotaan yli 80-vuotialle kuntalaisille, jotka eivät ole ikäihmisten palveluiden piirissä. Rokottaminen etenee ikäryhmittäin, huomioiden kuntalaiset, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Sodankylän kunta toivoo edelleen kaikilta malttia oman rokotusvuoron odottamisessa. Kunnan koronaneuvontapuhelimeen tai infektiovastaanotolle ei tässä vaiheessa tulisi soittaa koronarokotuksen aikatauluun tai rokotuksen ajanvaraukseen liittyvissä asioissa. Nyt tärkeintä on taata rokotteen riittävyys ensin suurimmassa sairastumisvaarassa oleville riskiryhmille. Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen vuorollaan. 

Kunta tiedottaa rokotustilanteen etenemisestä lehdistön kautta, kunnan verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa ja antaa erikseen ohjeet rokotusten ajavaraamisesta.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05