Takaisin
 9.2.2018
uutiskuva

Lappiin tunnustus valinnanvapauden edistämisestä, Sodankylä yksi palkituista kunnista

Asiantuntijaraati on valinnut Lapin maakunnan Vuoden palveluseteliteko 2017 -palkinnon voittajaksi. Lapissa on viime vuonna otettu palveluseteli käyttöön mm. ikäihmisten ja vammaisten palveluissa. Lapin kunnat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä palvelusetelin kehityksessä ja käyttöönotossa, mikä vakuutti tuomariston.

Rovaniemi, Kemi, Tornio, Kemijärvi, Sodankylä ja Kolari ovat vuoden 2017 alusta alkaen ottaneet palvelusetelin käyttöön yhtenä tapana järjestää muun muassa ikäihmisten ja vammaisten palveluja. Palveluseteli on kunnan tai kuntayhtymän sitoumus maksaa kuntalaisen tarvitsema sosiaali- tai terveyspalvelu. Setelillä kuntalainen maksaa palvelunsa yksityisellä palveluntarjoajalla osittain tai kokonaan. Palveluseteli lisää kuntalaisen valinnanvapautta ja kannustaa alueelliseen yrittäjyyteen.

Rovaniemen, Tornion, Kemin, Kemijärven, Sodankylän ja Kolarin kunnat palkittiin torstaina 8.2.2017 Rovaniemen kaupungintalolla Vuoden palveluseteliteosta 2017. Sodankylästä palkintoa oli vastaanottamassa vanhustyön johtaja Inga Mukku ja kotihoidon osastonhoitaja Mikkola Anitta.

Palkinto myönnetään vuosittain asiantuntijaraadin valitsemalle taholle ansiokkaasta palvelusetelitoiminnan kehittämistyöstä innovatiiviselle ja esimerkilliselle teolle. Asiantuntijaraadin kokoaa ja palkinnon myöntää vuosittain valinnanvapauteen erikoistunut yritys Vaana, jonka tarjoamaa sähköistä palveluseteliratkaisua käytetään Lapin kunnissa.

Rovaniemen kaupungintalolla pidetty palkitsemistilaisuus keräsi yhteen Lapin kuntien palveluseteliasiantuntijat ja -vaikuttajat.

Asiantuntijaraati perusteli valintaansa muun muassa sillä, että palvelusetelin käyttöönotto on tapahtunut rivakasti kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä samanaikaisesti useassa kunnassa maakunnan alueella.

Lapissa on osoitettu, että palvelusetelin käyttöönotto voi tapahtua myös todella nopeasti.”, kiitteli asiantuntijaraadissa istunut Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama.

allaman lisäksi asiantuntijaraadissa vaikuttivat tänä vuonna kotipalveluyrittäjä Eija Bouras ja Vaasan kaupungin aikuisten sosiaalityön johtaja Virpi Kortemäki. Molemmat olivat vaikuttuneita alueellisen yhteistyön sujuvuudesta pitkistä välimatkoista huolimatta.

"Tämä tarkoittaa, että kunnat voivat valmistautua valinnanvapauslainsäädännön voimaan astumiseen vuonna 2020 ottamalla setelit käyttöön jo nyt. Näin voidaan vahvistaa paikallista yrittäjyyttä ja lähipalveluita. Kuntien välinen yhteistyö tällaisessa asiassa on myös hyvää harjoitusta tulevalle maakuntamallille”, Susanna Kallama kiitteli.

Vuonna 2016 palkinto jaettiin Vaasaan kaupungin sosiaalityö- ja perhepalvelut -yksikölle ja 2015 Lahden kaupungin asiakasohjausyksikkö Siiriille.

Lähde: Vaana.fi


Lue alkuperäinen uutinen tästä: https://vaana.fi/tiedotteet/lappiin-tunnustus-valinnanvapauden-edistamisesta/
Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found