Takaisin
 20.4.2017

Osallistuva Sodankylä -hankkeen ensimmäiseen työpajaan etsitään osallistujia!

​Osallistumisen uudet muodot –työpajaan etsitään mukaan kaikenikäisiä kuntalaisia. Työpaja järjestetään tiistaina 2.5 kello 17.30 Järjestökeskus Kitisellä. Tavoitteena on ideoida uusia ja kehittää vanhoja osallistumisen tapoja, sillä Sodankylässä halutaan tarjota kaikille ikäluokille mahdollisuus osallistua kunnan toimintaan helposti ja käyttäjälähtöisesti. Tule siis mukaan ja kerro, millainen osallistumistapa sinusta on kaikista paras? Osallisuuden uudet muodot -työpaja on Osallistuva Sodankylä -hankkeen ensimmäinen työpaja. Lisätietoja työpajasta ja ilmoittautumisohjeet löydät liitteenä olevasta kutsusta. Ilmoittautumiset 30.4. mennessä.

Hankkeen tavoitteena on kannustaa eri-ikäisiä kuntalaisia osallistumaan aktiivisesti kunnan toiminnan kehittämiseen ja päätöksentekoon. Hankkeen aikana luodaan yhdessä kuntalaisten kanssa uusia ja kehitetään vanhoja osallistumisen tapoja. Osallistumisaktiivisuus on laskenut valtakunnallisesti, ja Sodankylässä halutaan tarjota kaikille ikä-luokille mahdollisuus osallistua kunnan toimintaan helposti ja käyttäjälähtöisesti - hankkeen kautta kuntalaiset voivat kertoa, millaisilla tavoilla he haluaisivat osallistua!

Vuoden aikana järjestetään mm. työpajoja, infotilaisuuksia ja koulutusta​

Ensimmäisessä työpajapäivässä ideoidut osallistumistavat esitellään kuntalaisille alkukesä​stä, jonka jälkeen kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus äänestää parhaat osallistumistavat, jotka halutaan osaksi kunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Osallistumisen muotoja kokeillaan ja kehitetään myös kohdennetummin yhdessä varhaiskasvatusyksiköiden henkilökunnan ja vanhempien kanssa.

Hankkeen aikana julkaistaan kaksi osallistumisopasta, joista toinen on tarkoitettu kuntalaisten, ja toinen kunnan henkilökunnan käyttöön. Järjestämme myös yleisötilaisuuksia, sekä koulutusta uusille valtuutetuille ja kunnan henkilökunnalle. ​​

Osallistumisen uudet muodot -työpajakutsu.jpg


Päivitetty: 12.3.2018 20:16

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found