Takaisin
 11.8.2016

Vuoden Keittiöteko -palkinto Sodankylän kunnan ruokapalveluille

​Fredmanin perustama Vuoden Keittiöteko -palkinto 2016 on päätetty antaa Sodankylän kunnan ruokapalveluille. Sodankylässä on pitkäjännitteisesti kasvatettu lähiruoan osuutta kunnan ruokapalveluissa ja näin edistetty paikallisten ruoantuottajien pääsyä mukaan kunnan ruokahankintoihin. Raadin äänestyksessä toiselle sijalle sijoittunut hävikkiruokaravintola Loopille ja jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuneille Keudan ammattiopiston Nurmijärven yksikön opiskelijaravintola Perttulalle ja Bistro Cumuluksen lastenlistalle on myönnetty Vuoden Keittiöteko -kunniakirjat.

Vuoden Keittiöteko -kilpailussa etsittiin tekoa tai tiimiä, joka on luonut ammattikeittiöön uusia toimintamalleja, teknologiaa tai palvelumalleja, luonut elämyksiä aterian nauttijalle sekä uudistanut vanhoja, toimimattomia malleja sekä tehostanut yrityksen tai Suomen yhteisten varojen käyttöä tinkimättä mausta ja laadusta. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Vuoden Keittiöteko -kilpailuun tuli maalis-lokakuun aikana lähes 70 ehdotusta, joista osassa mainittiin sama ehdokas. Kaikkiaan ehdotettiin 38 eri tekoa.

Sodankylä keskittää hankinnat lähiruoan tuottajille
Sodankylän kunnan keskuskeittiö uusittiin vuonna 2014 lähiruoan käytön ehdoilla: nyt tilaratkaisut mahdollistavat lähiruoan vastaanottamisen suoraan tuottajilta. Multaisille juureksille on oma pesu-, eli renssaushuoneensa, ja lähiruoan tuottajille raaka-aineiden vastaanottoalueella oma käsienpesupaikka. Lähiruoasta tehdään myös puolivalmisteita ja komponentteja myöhemmin hyödynnettäväksi. Sodankylä on irrottautunut isosta hankintarenkaasta viime vuonna, ja keskittää nykyisin hankinnat lähiruoan tuottajille. Lähiruoalla mahdollistetaan alueen oman ruokakulttuurin säilyminen ja kehittyminen, ja kuntalaisille tarjotaan tuoreista, hyvistä raaka-aineista tehtyä ”tuttua” ruokaa.


- Lähiruoka on saanut kuntalaisilta erinomaisen vastaanoton: esimerkiksi tonnikala-perunalaatikon korvannut, ja yön yli, eli 16 tuntia kypsytetty ahven-perunalaatikko on noussut yhdeksi suursuosikeista, kertoo uuden toimintamallin kehittänyt Sodankylän ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola.

Vuoden Keittiöteko -kilpailun raati kiitti päätöksenteossaan Sodankylän mallia rohkeudesta ja kyvystä ajatella ja toteuttaa perinteisiä asioita uudella tavalla. Se täytti Vuoden Keittiöteko -kilpailun kriteerit erinomaisesti. Lisäksi raati kiinnitti huomion Sodankylän kunnan vastuulliseen toimintaan oman alueen hankinnoissa ja toivoi tämän rohkaisevan muita kuntia.

Voittajatiimi palkitaan matkalla Lyoniin kannustamaan Suomen edustajaa Eero Vottosta tiimeineen kokkien olympialaisissa, Bocuse d’Or -kilpailussa, tammikuussa 2017. 
 
Video Vuoden Keittiöteko -palkinnon voittajasta löytyy sivulta https://fredmangroup.com/tarinat/


Lue alkuperäinen uutinen tästä: https://fredmangroup.com/vuoden-keittioteko-palkinto-sodankylan-kunnan-ruokapalveluille/
Päivitetty: 9.8.2016 15:53

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found