Koulut, harrastukset ja vapaa-aika

luontopolku.jpgSodankylän keskustassa on yksi yhtenäinen Tähtikunnan koulu, jossa järjestetään perusopetusta sekä alakoululle että yläkoululle. Lisäksi kunnassa järjestetään perusopetusta myös kyläkouluissa, joita löytyy Vuotson, Syväjärven, Vaalajärven ja Torvisen kylistä. Vuotsossa ja Syväjärvellä on sekä alakoulu, että yläkoulu, Vaalajärvellä ja Torvisessa opetusta on vain ala-asteikäisille. 

Sodankylän kunnan varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta vastaa sivistyspalveluiden toimiala, jonka palveluista löydät tietoa Peda.netistä. 

Ammattillista peruskoulutusta ja aikuiskoulutusta Sodankylässä tarjoaa Lapin Koulutuskeskus Redun Sodankylän toimipiste. 

Sodankylä tarjoaa mahtavat puitteet liikkumiseen niin ulkona kuin sisällä 

Sodankylässä on panostettu kuntalaisten hyvinvointiin erityisesti liikunnan kautta viime vuosina. Sodankylässä on uusi liikuntahalli, joka tarjoaa tilat erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin kuten sisäpallopeleihin, kuntosaliharjoitteluun, judoon, painiin ja kiipeilyyn. Vuonna 2019 Sodankylään on valmistunut myös moderni jäähalli, jossa kaikenikäiset kuntalaiset pääsevät luistelemaan ja kiekkoilemaan. Lisätietoja Sodankylän kunnan tarjoamista liikuntamahdollisuuksista ja mahtavista luontoretkeilykohteista löydät täältä. 

Kulttuuria kaikenikäisille 

Sodankylässä on vireä kulttuuuritarjonta, josta vastaavat niin kunta kuin paikalliset yhdistykset ja järjestötkin. Sodankylässä toimii Sompion kirjaston päätoimipiste sekä usean kunnan muodostama Revontuliopisto, joka tarjoaa kansalaisopiston kursseja kaikenikäisille kuntalaisille. 


LUE LISÄÄ:

Asuminen Sodankylässä
Töihin Sodankylään 

Päivitetty: 9.2.2021 17:23