Hoitotarvikkeet

Koti- ja avohoidossa oleville asiakkaille voidaan antaa sairaanhoidon ja omatoimisen selviytymisen kannalta tarpeellisia sairaanhoitotarvikkeita. Löydät asiasta lisätietoa täältä.

  • Hoitotarvikkeet tilataan joko puhelimitse 040 356 4755 (ma ja to klo 9–11, muulloin puhelu menee vastaajaan) tai sähköpostitse osoitteesta: hoitotarvikejakelu.sodankyla@lapha.fi
  • Hoitotarvikkeet toimitetaan aulassa olevaan noutolokerikkoon, josta asiakas käy ne hakemassa Sopukan pääoven ollessa auki (ma-pe klo 7-18). Hakuaika on kolmen päivän sisällä. Jos hoitotarvikkeita ei ole haettu tähän mennessä, tavarat poistetaan noutolokerikosta.

Sodankylän kunnan koti- ja avohoidossa oleville asiakkaille voidaan korvauksetta luovuttaa käytettäväksi sairaanhoidon ja omatoimisen selviytymisen kannalta tarpeellisia sairaanhoitotarvikkeita. Maksuttomien hoitovälineiden jakelussa noudatetaan perusturvalautakunnan hyväksymiä toimintaperiaatteita ja jakeluohjeita.

Korvauksetta annettavien hoitovälineiden ja -tarvikkeiden antamisen perusteena on sairauden pitkäaikaisuus ja potilaan tarve. Haavanhoitotarvikkeissa on kolmen kuukauden omavastuuaika. Muut tarvikkeet saa heti. Alle kolme kuukautta kestävä sairaus ei pääsääntöisesti kuulu maksuttomien hoitovälineiden ja -tarvikkeiden jakelun piiriin.

Kirjallisen päätöksen hoitotarvikkeista ja niiden jakelumääristä tekee aina lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Pääsääntöisesti hoitotarvikkeita jaetaan kolmen kuukauden tarvetta vastaava määrä kerrallaan.

Hyvinvointikeskus Sopukka

Hyvinvointikeskus Sopukassa sijaitsevat perusterveydenhuollon palvelut sekä päivystyspoliklinikka.

Osoite Karistamontie 4, 99600 Sodankylä
Aukioloajat Päivystyspoliklinikka klo 8-21