Seksuaaliterveysneuvola

Seksuaaliterveysneuvonnassa annetaan ohjausta ja neuvontaa seksuaaliterveyteen liittyen.

​Seksuaaliterveysneuvonnassa annetaan ohjausta ja neuvontaa sopivan raskaudenehkäisymenetelmän (ehkäisypillerit, kierukat, kapselit, laastari, rengas) valintaan ja perhesuunnittelua varten. Myös sterilisaatio- ja raskaudenkeskeytysasioissa voit olla yhteydessä seksuaaliterveysneuvontaan tai jos tarvitset esimerkiksi lähetteen sukupuolitautitesteihin.

Terveydenhoitajan vastaanoton kautta uusitaan hormoniehkäisyvalmisteiden reseptit ja varataan tarvittaessa aika lääkärin vastaanotolle. Seksuaaliterveysneuvonnassa otetaan tarvittaessa myös gynekologiset näytteet kuten papa- ja fluor- sekä kohdunkaulansyövän joukkoseulontanäytteet.

Seksuaaliterveysneuvola vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Sodankylä tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille

Maksuton ehkäisy koskee kaikkia alle 20-vuotiaita sodankyläläisiä. Maksuttoman ehkäisyn tavoitteena on raskaudenkeskeytysten, sukupuolitautien ja teiniraskauksien vähentyminen. Maksuton ehkäisy kattaa kaikki ehkäisyvälineet, kuten ehkäisypillerit, -laastarit, -renkaat, -kierukat, -kapselit ja kondomit. Jos sinulla on jo ehkäisy käytössä, voit siirtyä maksuttomaan ehkäisyyn varaamalla ajan seksuaaliterveysneuvontaan. Kondomeja voi saada seksuaaliterveysneuvonnan lisäksi koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Sodankylässä opiskeleva mutta muualla kirjoilla oleva nuori saa käyttää Sodankylän seksuaaliterveysneuvolan maksuttomia palveluita, mutta hän ei kuulu maksuttoman ehkäisyn piiriin.

Epäiletkö seksitautia? – tee oirearvio Omaolossa

Omaolo.fi-sivuston kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kysely perustuu tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Oirearviokyselyn löydät täältä: Seksitautiepäily

Seksuaaliterveysneuvola

ma-to klo 8-16
pe klo 8-14
puhelintunti klo 10-11
puh. 0400 239 898