Itsenäinen palveluasuminen

Palvelutalot tarjoavat mahdollisuuden itsenäiseen asumiseen henkilöille, jotka eivät enää selviä omassa kodissaan.

Palveluasunnot ovat kunnan keskustassa sijaitsevia rivitaloyksiöitä ja -kaksioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden itsenäiseen asumiseen henkilöille, jotka eivät enää selviä omassa kodissaan palvelujen ja tukitoimien turvin. Ikäihmisten palveluasuntoja on Kitisenrannan palvelutalossa Vasantiellä, Kylälaakson palvelutaloissa ja Hannuksenkartanon rivitaloissa ja Joiku-siivessä.

Palveluasuntoihin otetaan asumaan sellaisia henkilöitä, joiden omatoiminen asuminen olisi vaikeaa tai mahdotonta heidän omissa kodeissaan ikääntymisen ja heikon terveyden vuoksi. Jokaisessa palvelutalossa työskentelee kunnan kotihoidon henkilökuntaa, joka huolehtii tarvittaessa asukkaiden päivittäisistä  tukipalveluista ja muusta huolenpidosta.

Asukkaille voidaan järjestää kunnallisen kotihoidon palveluita yksilöllisen tarpeen mukaan päivisin klo 7 – 21. Yövalvontaa palvelutaloilla ei ole.

Päätökset asukasvalinnoista tekee vanhustyön SAS-työryhmä.

Lisätietoa kunnallisesta kotihoidosta löydät   täältä

Asunnon hakeminen palvelutalosta

Kylälaakson ja Kitisenrannan palvelutaloja vuokraa Asentopuulaaki Oy. Hakemuksen voi täyttää Asentopuulaaki.fi sivulla sähköisesti tai tulostaa paperihakemuksen. Hakemuslomake myös sivun alalaidassa, hakemus palautetaan Asentopuulaaki Oy:lle.

Hannuksenkartanon rivitalojen asuntoja haetaan alla olevalla hakemuslomakkeella. Lomake palautetaan Hyvinvontikeskus Sopukkaan Ikäihmisten toimistoon.