Harrastus- ja päivätoiminta

Kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut tukevat ikäihmisten hyvinvointia.

Sodankylästä löytyy monenlaista kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluita myös ikäihmisille. Tiedot kunnan järjestämistä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluista löydät täältä. Ajankohtaiset tapahtumat löydät kohdasta tapahtumat.

Esimerkiksi nämä kunnalliset palvelut tukevat ikäihmisten hyvinvointia:

  • Sompion kirjasto
  • Kansalaisopisto Revontuliopisto
  • Kunnossa Kaiken Ikää -ohjatut liikuntaryhmät

Järjestöt

Sodankylässä toimii useita ikäihmisille suunnattuja järjestöjä. Järjestöt tukevat kunnallisia ikäihmisten palveluita ja järjestävät paljon vapaa-ajan toimintaa. Tiedot paikallisista järjestöistä ja heidän toiminnastaan löydät lappilaiset.fi sivustolta tai Järjestökeskus Kitinen ry:n kotisivuilta.

Vapaaehtoistoiminta

Muisti-Kaveri on Lapin Muistiyhdistyksen tukihenkilökurssin käynyt ja vaitiolosopimuksen allekirjoittanut maallikkovapaaehtoinen, joka voi toimia muistiperheen tukena toimimalla muistisairaan kaverina esim. lenkillä, kalassa, asioilla tai kotioloissa. Sillä välin lähi-ihminen tai omaishoitaja voi levähtää tai käydä omilla asioillaan. Kysy Muisti-Kaveria perheeseesi oman kuntasi muistihoitajalta. Lisätietoa löydät Lapin muistiyhdistyksen kotisivuilta. Sivustolta löytyy tietoa myös sinulle, joka haluat itse vapaaehtoiseksi muistikaveriksi.

Seurakunnan järjestämä toiminta

Sodankylän seurakunta järjestää monipuolista toimintaa ikäihmisille. Lisätietoa löydät seurakunnan kotisivuilta.