Perheoikeudelliset palvelut

Eroauttamisen palvelut

Lastenvalvojan palvelut
Lastenvalvojan luona neuvotellaan, laaditaan ja vahvistetaan sopimuksia 
- lapsen huoltajuudesta
- lapsen asumisesta; myös vuoroasumistilanteessa
- lapsen tapaamisoikeuden toteuttamisesta
- lapsen elatusavusta

Tapaamisajan varaamiseksi tai halutessasi neuvontaa ero- ja sopimusasioissa, ole suoraan yhteydessä lastenvalvojan tehtäviä hoitaviin sosiaalityöntekijöihin tai jätä yhteydenottopyyntö perhekeskuksen palveluohjaajalle. Elatusapuasioissa ennen lastenvalvojan tapaamista on hyvä koota mukaan elatuskyvyn arvioimisessa tarvittavia dokumentteja.

Perheasioiden sovittelu ja räätälöidyt sovittelupalvelut
Perheasioiden sovittelussa vanhemmilla on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti eroon liittyviä parisuhdeasioista sekä lapsen elämään erotilanteessa vaikuttavista asioista; erityisesti silloin, kun asioista on erimielisyyttä. Perheasioiden sovittelu perustuu avioliittolain ja sosiaalihuoltolain säännöksiin ja on tarkoitettu kaikille niille, jotka kokevat palvelua tarvitsevansa.

Sodankylän perhekeskuksessa ollaan kehittämässä räätälöityjä sovittelupalveluja ja monialaista eroauttamista. Tavoitteena on, että vanhempien ja lasten tueksi erotilanteessa voitaisiin koota tarkoituksenmukainen työntekijätiimi varmistamaan avun saaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja kaikkien tarpeita vastaavalla tavalla. Työskentely voi tarkoittaa esimerkiksi perheneuvonnan työntekijöiden parityöskentelyä, perheneuvonnan työntekijän ja lastenvalvojan parityöskentelyä tai laajemman tiimin kokoamista, jolloin mukana voi olla esimerkiksi mielenterveyspalveluiden työntekijä, koulukuraattori, koulupsykologi tai kouluterveydenhoitaja.

Mikäli koet, että tämän tyyppinen työskentely voisi auttaa perhettäsi erotilanteessa, ota yhteyttä joko sosiaalityöntekijään tai perheneuvonnan työntekijöihin. 

Yhteystiedot
sosiaalityöntekijä puh. 040 842 8757
sosiaalityöntekijä-lastenvalvoja puh. 040 132 1090
psykiatrinen sairaanhoitaja puh. 040 827 4750
psykologi puh. 040 542 4735

Valvottujen ja tuettujen tapaamisten järjestäminen
Mikäli lapsen tapaamisoikeutta koskevan sopimuksen tai käräjäoikeuden vahvistaman päätöksen mukaan lapsen ja vanhemmat tapaamiset tai vaihdot tulee järjestää tuettuina tai valvottuina, ole yhteydessä lastenvalvojan tehtäviä hoitavaan sosiaalityöntekijään palvelun järjestämiseksi. 

 


Päivitetty: 1.2.2021 10:46

 Ajankohtaista

No content found

 Content Editor

Sosiaalityöntekijä
puh. 040 132 1090

 

Palveluohjaaja
puh. 0400 694 024
klo 9.00-11.30
 ​
Käyntiosoite:
Hyvinvointikeskus Sopukka, Perhekeskus 2. kerros
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

Postiosoite:
Hyvinvointikeskus Sopukka
Perhekeskus
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

Tiedostot

No content found