Ikäihmisten palveluohjaus ja neuvonta

Palveluohjaus opastaa oikeiden palveluiden äärelle

Kunnassa työskenteleviltä palveluohjaajilta saat tietoa Sodankylässä tarjolla olevista ikäihmisten palveluista. Palveluohjaajat avustavat myös taloudellisten tukien hakemisessa. Palveluohjauksessa järjestetään myös ikäihmisten väliaikaisen palveluasumisen paikat esimerkiksi omaishoitajien vapaiden ajaksi.

Suosittelemme, että otatte palveluohjaajiimme ensin yhteyttä puhelimitse.

Palvelutarpeen arviointi tehdään yhdessä asiakkaan kanssa

Tarvittaessa sovimme kansanne arviokäynnistä, johon voitte pyytää mukaan omaisenne tai läheisenne. Arviointikäynti tehdään kotonanne. Arviointikäynnin tarkoituksena on kartoittaa avuntarpeenne ja kertoa tarjolla olevista palveluista. Ensimmäinen arviointikäynti tehdään viimeistään 7 arkipäivän sisällä yhteydenotosta. Mikäli arviokäynnin perusteella on aiheellista, laaditaan kanssanne hoito- ja palvelusuunnitelma kotihoidon palveluista ja mahdollisista tukipalveluista.

Arviointi- ja kartoituskäynneistä peritään tilapäisen käynnin maksu. Mikäli palvelujen tarve jatkuu säännöllisenä, määräytyvät kotihoidon maksut palvelujen määrän ja asiakkaan bruttotulojen mukaan. Tämän vuoksi arviointikäynnin yhteydessä voidaan selvittää myös asiakkaan tulotiedot.

Päivitetty: 28.10.2020 16:34

 Yhteystiedot

Palveluohjaajat:
ma - pe klo 9-12
p. 040 187 5577


Käyntiosoite:
Hyvinvointikeskus Sopukka  Karistamontie 4
99600 Sodankylä
Näytä sijainti kartalla

 

Saamenkielinen neuvonta ikäihmisille:
ma - pe klo 12 - 14
p. 040 485 5570

No content found