Tulisiko Sodankylän ottaa käyttöön kaupunki-nimitys?

Sodankylän kunnanvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Pekka Heikkinen teki viime valtuustokauden viimeisessä kokouksessa 29.5.2017 valtuustoaloitteen kaupunki-nimityksen käyttöönotosta Sodankylässä. Valtuustoaloitetta on valmisteltu kunnan hallintopalveluissa ja kuntalaiset on päätetty ottaa vahvasti mukaan aloitteen valmisteluun. Valmistelu on neljävaiheinen prosessi. Ensimmäisessä vaiheessa kuntalaisia tiedotetaan kaupunki-nimityksen mahdollisen käyttöönoton vaikutuksista. Toisessa osassa keskustellaan kuntalaisen kanssa kuntalaisraatitilaisuudessa. Kolmannessa vaiheessa jokainen kuntalainen voi kertoa oman mielipiteensä helposti ruokakauppareissun yhteydessä. Neljännessä vaiheessa kaupunki-nimityksen käyttöönotto menee viralliseen päätöksentekoon. Lopullisen ratkaisun asiasta tekee kunnanvaltuusto.


Paina muistiin tärkeät päivämäärät ja osallistu!

Tietoa aiheesta 27.9-15.10.2017 

Löydät tietoja mahdollisen kaupunki-nimityksen käyttöönoton vaikutuksista sekä perusteluista puolesta ja vastaan paikallislehti Sompiosta, sekä Sodankylän kunnan kotisivuilta ja sosiaalisen median tileiltä. 

Kuntalaisraati 11.10.2017

Kunnanvirastolla järjestetään keskiviikkona 11.10 kello 18.00 alkaen Sodankylän ensimmäinen kuntalaisraati. Tilaisuus on avoin kaikille kuntalaisille. Tilaisuuden teemana on kaupunki-nimityksen mahdollinen käyttöönotto. Mukana paneelikeskustelussa ovat Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen sekä kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen edustajat ja kuntalaisia.. Tilaisuudessa keskustelua ohjaavat kuntalaisten esittämät kysymykset. Kysymyksiä voi esittää paikan päällä sekä lähettää tilaisuuden aikana Whatsapin ja Osallistuva Sodankylä – Facebook-ryhmän kautta. Tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä myös etukäteen sekä sosiaalisessa mediassa, että sähköpostin välityksellä.

Ota kantaa ​16.10-29.10.2017

Ku​​ntalaisraadin jälkeisellä viikolla kauppoihin ilmestyvät terveyskeskuksesta ja liikuntahallilta tutut HappyOrNot –laitteet. Laitteet sijoitetaan ruokakauppoihin, jotta jokaisella kuntalaisella on mahdollisuus kertoa oma mielipiteensä siitä, tulisiko Sodankylän ottaa kaupunki-nimitys käyttöön vai ei. Hymynaamaa painamalla voi näppärästi ilmaista oman mielipiteensä asiasta. HappyOrNot-laitteet löytyvät seuraavista kaupoista: K-supermarket Pohjantähti,  S-market Sodankylä sekä K-market Sodankylä.  Kantaa voi ottaa myös kirjastoautoissa  ja nettikyselyn kautta: Ota kantaa: Kunta vai kaupunki?.


Lue Sompiossakin julkaistut infopaketit aiheeseen liittyen:
Kaupunkitietoa 1
Kaupunkitietoa 2

Päivitetty: 25.10.2017 16:24

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found