Maaseutuhallinto

 

Maaseutuhallinto vastaa viranomais- ja asiantuntijatehtävistä alueellaan

Maaseutuhallinnossa kunta vastaa sille siirrettyjen maksajavirasto- ja hallintoviranomaistehtävien sekä vastaavien kansallisia tukia ja korvauksia koskevien toimeenpanotehtävien järjestämisestä sekä niiden suorittamisesta alueellaan. Lisäksi Sodankylän maaseutuhallinto toimii EU:n maaseutuhallinnon maksajavirastona. Maksajavirastoyksikön tehtäviin kuuluu hallinnoida kansallisten ja EU:n viljelijätukien sekä erilaisten korvausten maksatus niiden saajille.

Maaseututoimistosta saat neuvontaa ja palvelua alla olevista asioista. Lisäksi maaseututoimisto vastaa myös petovahinkojen käsittelystä alueella.

Viljelijän tuet

 Valtaosa viljelijätuista on haettavissa sähköisesti maaseutuviraston hallinnoiman Vipu-palvelun kautta. Vipu-palvelussa haetaan erilaisia pellon viljelyn ja kotieläinten pitämisen perusteella maksettavia kansallisia ja EU:n tukia. TIetoa erilaisista viljelijöille tarkoiteuista tuista löydät Ruokaviraston sivuilta.  Paperilla täytettävät hakemuslomakkeet löytyvät osoitteesta www.suomi.fi.

Porotalous ja kolttalain mukaiset tuet

Porotalouden harjoittajille myönnetään eläinkohtaista tukea maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista annetun lain nojalla. Lisätietoa poro- ja luontaiselinkeinojen tuista sekä kolttalain mukaisista tuista löydät Ruokaviraston sivuilta. Kunnan maaseutuhallinto auttaa tukiasioissa. Petovahingoista löydät tietoa täältä.

Eläinten rekisteröinti ja niiden pitäjäksi ilmoittautuminen sekä pitopaikan rekisteröinti

Jos otat itsellesi lemmikkieläimeksi esimerkiksi kanan tai lampaan vaikka vain kesäksi, pitää sinun ilmoittautua eläimen pitäjäksi täyttämällä Ruokaviraston rekisteröintilomake. Täytetty lomake palautetaan täytettynä maaseututoimistoon, jossa sinut ja eläinten pitopaikka rekisteröidään lammas-, nauta-, siipikarja tai sikaeläimen pitäjäksi.

 

Päivitetty: 11.9.2019 15:27

 Content Editor ‭[2]‬

​Vipu - viljelijän verkkoasiointipalvelu

 Content Editor ‭[1]‬

​Maaseutupäällikkö
Seppo Kaaretkoski
p. 040 029 1736

Maaseutusihteeri
Pirjo Vattulainen
p. 040 573 3093

sähköpostit:
etunimi.sukunimi@sodankyla.fi

Käyntiosoite:
Sodankylän kunnanvirasto
Jäämerentie 1
99601 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found