Pyhä-Luoston kansallispuisto

Kuruistaan ja keroistaan tunnettu upea Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa monia mahdollisuuksia luonnossa liikkujille.

Pyhä-Luosto sijaitsee kolmen kunnan – Sodankylän, Pelkosenniemen ja Kemijärven – alueella. Luostoa lähinnä oleva kuntakeskus on Sodankylä, jonne on matkaa noin 40 kilometriä.

Pyhä-Luoston kansallispuisto ihastuttaa kaikkina vuodenaikoina niin päiväretkeilijöitä, vaeltajia kuin muitakin ulkoilijoita. Kansallispuisto sijaitsee aivan molempien tunturikeskusten – Pyhän ja Luoston – vierellä ja yhdistää keskukset toisiinsa kuruja ja keroja pitkin.

Luostolla, keskellä kansallispuistoa, sijaitsee Lampivaaran ametistikaivos, joka on maailman ainoita jalokivikaivoksia, joissa matkailijat saavat vierailla. Uusi Ukko-Luoston maisematupa tunturin kupeessa Luoston päässä tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuisten luonnonvaloilmiöiden tarkkailuun ympäri vuoden.

Visit Pyhä-Luosto edistää paikallisten yritysten yhteistoimintaa ja lisää sekä kotimaista että kansainvälistä vetovoimaisuutta ja tunnettuutta matkailualueena.