Miksi Luosto?

Kansainväliseksi kasvaneen tunturikeskuksen vetovoimatekijöitä ovat luonnonläheisyys ja rauhallisuus. Luosto kasvaa hallitusti ja kestävästi.

Luosto on elinvoimainen kelokylä ikimetsien syleilyssä

Intiimissä kelokylässä palvelut on saatavilla helposti kävelyetäisyydellä. Alueen ja yritysten kehittämisen keskiössä on elinvoimaisuuden vastuullinen edistäminen. Luosto on kasvanut hallitusti ja kestävästi yhdeksi Lapin kansainvälisimmäksi tunturikeskukseksi.

Luosto sijaitsee keskisessä Lapissa. Lähin kuntakeskus on Sodankylässä, jonne on matkaa noin 40 kilometriä.

Lappi on samanaikaisesti laaja, villi erämaa, rakastettu matkailukohde ja innovaatioiden kehto. Pitkät matkailuperinteet ja kokemus, korkeasti koulutettu työvoima ja suotuisat luonnonolot luovat tukevan pohjan vakaille investoinneille.

 

Valitse Luosto näistä syistä

  1. Omintakeista rauhaa: Luoston vetovoima perustuu rauhallisuuteen, luonnonläheisyyteen ja ainutlaatuisuuteen. Tärkeimmät matkailukaudet ovat joulu, kevättalvi ja kesä.
  2. Kaunis kelokylä: Luoston ydinalueen tontit on aikoinaan määrätty rakennettavaksi paikkakunnalta saadusta kelohongasta. Tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen kelokylä, jollaista ei muualla maailmassa ole. Vaikka kelo ei enää olekaan päärakennusaine, Luostolla kunnioitetaan jatkossakin alueen luontoon ja maisemaan sopivaa yhtenäistä ilmettä.
  3. Kansainvälinen suosikki: Kansainväliset matkailijat ovat löytäneet alueen, ja heidän osuutensa rekisteröidystä kapasiteetista on kasvanut nopeasti jo lähes 70 prosenttiin. Suurimmat matkailijaryhmät saapuvat Isosta-­Britanniasta, Saksasta, Ranskasta ja Alankomaista.