Sodankylän Työpaja

​Toiminta-ajatus ja työpajalle ohjautuminen

Sodankylän Työpaja tarjoaa kuntalaisille työ- ja yksilövalmennuksen palveluita sivistys- ja perusturvatoimen yhteistyönä. Työvalmentajat sijoittuvat kunnan vapaa-ajan palveluiden ja yksilövalmentaja sosiaalipalveluiden yhteyteen. Yhteistyön tavoitteena on turvata kuntalaisille joustavat työ- ja yksilövalmennuksen palvelut. 

Asiakkaat ohjautuvat työpajalle pääasiallisesti sosiaalitoimen tai työllisyyden kuntakokeilun kautta. Valmennuksen kestoon vaikuttaa sen hetkisen elämäntilanteen haasteet ja niiden laajuus. Tavoitteena on päästä opiskelujen ja työelämän pariin tai saada selvyys omasta työ-ja toimintakyvystä.

Työpajalla on kolme eri pajaa, joissa jokaisessa toimii ohjaajana oman alansa ammattilainen eli työvalmentaja. Kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan valitsemalla työpajalla. Asiakas saa henkilökohtaista tukea yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi sekä työ- että yksilövalmentajalta.

Sodankylän Työpaja jatkaa aiemmin Sodankylässä toimineen Seita-säätiön toimintaa. 

Yksilövalmennus

Työpajan yksilövalmentaja tekee laaja-alaista verkostotyötä. Yksilövalmennuksen tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltainen auttaminen yhdessä sosiaali-, terveys-, koulutus-, työllisyys ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Yksilövalmennuksen avulla tuetaan asiakkaan toimintakyvyn vahvistumista ja arjenhallinnan parantamista. Valmentautujaa tuetaan koulutus- ja työuran suunnittelussa. Lisäksi tarjolla on monipuolisia ryhmävalmennuksia, joiden sisältö suunnitellaan aina tarpeen mukaan. Yksilövalmentaja tekee tiivistä yhteistyötä kuntouttavan työtoiminnan ja aikuissosiaalityön kanssa.

Serri

20220322_092941-min.jpg

Serri on Sodankylän kunnassa toimiva virallinen sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanotto- ja esikäsittelypiste. Serrillä otetaan vastaan kodinkoneita, kylmälaitteita, ATK-laitteita, viihde-elektroniikkaa, loisteputkia, lyijyakkuja ja pienessä määrin metalliromua. Vuonna 2020 Serri vastaanotti n. 150 000 kiloa metalli- ja Ser-romua.

Serrillä on 9 työpistettä, joissa laitteita puretaan käsityökaluilla, sekä pienillä akkukäyttöisillä työkaluilla. Paja soveltuu eritasoiseen tekemiseen mm. fyysiseen työhön isojen laitteiden käsittelyssä. Serrillä pääsee myös aktiiviseen asiakaspalveluun kyläläisten tuodessa romuja kierrätykseen. Pajatoimintona tekeminen ei vaadi aiempaa osaamista, sillä Serrillä ei korjata mitään, pelkästään puretaan laitteet mahdollisimman pieniin osiin.

Otamme vastaan:
Kodinkoneet, kylmälaitteet, ATK-laitteet, viihde-elektroniikka, loisteputket, led-lamput, energiansäätölamput, lyijyakut, patterit, pienlaite- ja autonakut sekä pienissä määrin metalliromua.

Mediapaja

Videokamera.JPG

Mediapajalla pääsee kokeilemaan monipuolisesti elokuvatuotannon eri osa-alueita mm. käsikirjoittamista, kuvaamista, äänittämistä, editointia, valaisua sekä olemaan avustajana eri tuotannoissa.

Pajan palveluihin ja työtehtäviin kuuluu mm. videotuotannot, video-, filmi- ja ääniformaattien digitoinnit sekä skannaukset.

Käytössä on ammattitason kuvaus- ja editointilaitteisto sekä 7 työpistettä editointiin ja eri formaattien digitointiin.

Tiesitkö?

Mediapajalta on valmistunut yli 500 tilaus- ja omaa videotuotantoa.

Mediapajan videoilla on YouTubessa lähes 3,5 milj. katselukertaa. Ota kanava seurantaan: Mediapaja Sodankylä.

Taitopaja

Olipa kerran -ajan suomuja Seita-säätiöltä -näyttelystä Sompion kirjastossa Kuva Janika Erkkilä.jpg

Kuva: Janika Erkkilä.

Taitopaja tarjoaa mahdollisuuden luovaan ja ennakkoluulottomaan käsillä tekemiseen erilaisten materiaalien ja tekniikoiden parissa. Taitopajalla on mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään myös kuvallisesti erilaisin tekniikoin, keskittymään omiin taiteellisiin mielenkiinnon kohteisiin sekä halutessaan vaikka suunnittelemaan ja toteuttamaan pienimuotoisia tapahtumia ja ryhmätoimintoja.

Taitopajan tilat muokkautuvat pajalaisten tarpeisiin niin, että jokaiselle löytyy soveltuva työpiste, missä on mukava työskennellä niin yhdessä kuin omassa rauhassakin.

Tartumme ilolla ja mielenkiinnolla erilaisiin projekteihin, mitkä mahdollistavat kaikkien pajalaisten osallistumisen kokonaisuuden rakentamiseen omalla taitotasollaan ja näin olemaan osana toimivaa pajayhteisöä. Olemme aiemmin toteuttaneet mm. erilaisia lavastus- ja puvustuskokonaisuuksia yhdistyksille ja toimijoille, järjestäneet näyttelyitä ja myyjäisiä, talkoilleet Sodankylän elokuvajuhlilla ja Tankavaaran kultakylässä sekä osallistuneet Sodankylässä järjestettyihin tapahtumiin omalla panoksellamme (esimerkiksi joulunavajaisten kynttiläpuisto 2019 ja 2020).

Teemme Taitopajalla yksilöllisiä kädentaitotuotteita asiakkaiden toiveiden mukaan: voit tilata meiltä mm. pienimuotoisia verhoilu- ja korjaustöitä sekä sisustustekstiilejä. Verhoiluresurssimme ovat rajalliset, joten ota yhteyttä ja tiedustele tilannetta ennakkoon joko puhelimella tai sähköpostitse.

Päivitetty: 22.3.2022 13:00

 Content Editor

Poikkijoentie 6
(ent. Jäähallintie 6)
99600 Sodankylä

Yksilövalmentaja
Sari Harju
puh. 040 775 8499 
sari.harju(at)sodankyla.fi

Mediapaja ja Serri
Työvalmentaja
Marko Keinonen
puh. 040 587 7137
tai 040 769 4660
marko.keinonen(at)
sodankyla.fi

Taitopaja
Työvalmentaja
Mirka Huhta
puh. 0400 985 312
mirka.huhta(at)sodankyla.fi

Avoinna:

ma-to klo 8-16
pe klo  8-14

Sosiaalisessa mediassa:
Sodankylän Työpaja Facebookissa

Mediapaja YouTubessa

Tiedostot

No content found