Takaisin
 17.3.2022

Sodankylän kunnan myöntämät äitienpäivän kunniamerkit haussa, esitykset pyydetään 11.4.2022 mennessä

Sodankylän kunta palkitsee vuosittain sodankyläläisiä ansioituneita äitejä. Äitienpäivän kunniamerkkejä on myönnetty Sodankylässä vuodesta 1993 lähtien. Kunnan palkitsemissäännön mukaan kunniamerkin perusteluna voi olla ehdokkaan omassa elämässään toteuttamat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin toisista huolehtimisen ja välittämisen yhteisvastuullisena turvaajana. Tunnustuksen katsotaan pääsääntöisesti kuuluvan ansioituneille perheenäideille, mutta samalla tavalla voidaan huomioida myös muita kasvattajia, jotka ovat suorittaneet vapaaehtoista, uhrautuvaa työtä sijaisäitinä.

Kunniamerkkitoimikunta pyytää kylätoimikuntien/kyläseurojen sekä muiden järjestöjen ja yhdistysten esitykset äitienpäivänä palkittavista äideistä. Esityksiä palkittavista äideistä voivat tehdä myös yksityiset henkilöt.  Esitykset perusteluineen (1 esitys/kylä tai järjestö) tulee olla kunniamerkkitoimikunnalla maanantaihin 11.4.2021 mennessä.

Aikaisempina vuosina tehdyt esitykset eivät ole automaattisesti voimassa, mutta esityksen voi tehdä jo aiemmin esitetystä henkilöstä, mikäli kunniamerkkiä ei ole aikaisemmin myönnetty.

Kunniamerkkitoimikunta valitsee tulleista esityksistä 1-3 äitiä palkittaviksi. Palkittaville äideille luovutetaan kunnan oma, tätä varten suunniteltu kunniamerkki sekä kunniakirja.

Kunta tiedottaa erikseen, miten kunniamerkit luovutetaan palkittaville äideille.

Liitteenä olevalla lomakkeella tehdyt esitykset tulee osoittaa kunniamerkkitoimikunnalle ja toimittaa sähköpostitse kunnan kirjaamoon kirjaamo@sodankyla.fi tai postitse osoitteeseen: Sodankylän kunta / Kunniamerkkitoimikunta, PL 60, 99601 Sodankylä.

 

Liitteet:
Äitienpäivämerkkisäännöt 2011.pdf
Sodankylän kunta Äitienpäiväkunniamerkkien hakulomake_täytettävä PDF.pdf

Päivitetty: 7.11.2018 22:05