Takaisin
 23.12.2021
uutiskuva

Sodankylän koronasuositukset päivitetty; kokoontumisrajoitus voimassa 22.1.2022 asti, tartuntoja ehkäistävä myös tilojen käytössä

​Lapin aluehallintovirasto on 22.12.2021 tehnyt päätöksen, jolla se kieltää tartuntatautilain 58 pykälän nojalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Lapin maakunnan alueella, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 23.12.2021–22.1.2022. 

Sodankylässä noudatetaan aluehallintoviraston määräystä ja täten yli 20 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 22.1.2022 asti. Sodankylän kunta otti yli 20 hengen kokoontumisrajoituksen käyttöön jo 17.12.2021, mutta nyt rajoitus on voimassa aiemmin ilmoitettua pidempään. 

Vaihtoehtona rajoituksille yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa. Lisätietoja ja ohjeita koronapassiin liittyen

Lisäksi Sodankylän kunta suosittelee, että myös yksityistilaisuuksissa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Suositus on voimassa 23.12.2021-22.1.2022 asti. 


Tilojen käyttö edellyttää toimia ja suunnitelman tartuntariskin ehkäisemiseksi  

Yleisölle ja osallistujille avoimien tilojen toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin. 

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan toimijan pitää tehdä myös kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Suunnitelma on pidettävä asiakastiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä. 

Mikäli toimijalla on kysyttävää tilojen toiminnan järjestämisestä tai kirjallisen suunnitelman toteutuksesta, voi silloin olla yhteydessä Aluehallintovirastojen asiakaspalveluun.  

Lisätietoja Aluehallintoviraston tiedotteessa: Lapissa yleisötilaisuuksien rajoitus laajenee koko Lapin maakunnan alueelle – tartunnan riskiä ehkäistävä myös tilojen käytössä.  

Sodankylässä on myös voimassa laaja maskisuositus sekä etätyösuositus:

Sodankylän voimassa olevat koronarajoitukset. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05