Takaisin
 5.5.2021

Sodankylässä yksi uusi koronatartunta; 30 altistunutta karanteeniin, altistumisia voinut tapahtua maanantaina 3.5. ja tiistaina 4.5.

Sodankylässä on todettu tänään yksi uusi koronatartunta, tapaus on tällä viikolla kolmas positiivinen tulos. Tällä hetkellä karanteeniin on asetettu jo noin 30 altistunutta henkilöä.  Tartunnan lähde ei ole tiedossa, ja jäljitystyö on kesken.

Tiedossa olevien altistumisten lisäksi koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa:
 
maanantaina 3.5.2021
Sodankylän R-kioski; päivän aikana, tarkka kellonaika ei tiedossa

tiistaina 4.5.2021

Sodankylän Päiväkeskus; klo 11.00-11.45 välisenä aikana
K-Market Sodankylä; klo 12.00-13.00 välisenä aikana
 
Tällä hetkellä tapauksella ei tiedetä olevan selkeää yhteyttä kahteen aikaisemmin tällä viikolla todettuun tartuntaan, eikä aikaisempaan varuskunnan tartuntaryppääseen. Tartuntojen taustalla voi mahdollisesti olla oireeton positiivinen.

Kauppojen henkilökunnalle on järjestetty koronatestaukset, sillä tällä viikolla todetut tapaukset ovat asioineet liikkeissä ja kaupat ovat ainoa tiedossa oleva yhteys tapausten välillä.

Kunta tiedotti aikaisemmin mahdollisista altistumisista Hyvinvointikeskus Sopukassa ma 3.5. klo 7:30-8 sekä to 29.4.2021 klo 12-14 välillä K-market Sodankylässä, K-Supermarket Pohjantähdessä, Lidlissä ja SEO Sodankylässä.

Kuntalaisia ohjeistetaan hakeutumaan koronatestiin erityisen herkästi
Jotta koronatartuntojen määrä saataisiin rajattua ja viruksen laajempi leviäminen ehkäistyä, kuntalaisia ohjeistetaan hakeutumaan koronatestiin erityisen herkästi lievissäkin oireissa.
Koronavirukseen viittaavia oireita voivat olla nuha, yskä, kuume, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymystä, pahoinvointi, ripuli tai haju- tai makuaistin puutos.

Infektiovastaanoton näytteenottoresursseja on tehostettu, ja aikoja on hyvin saatavana.

Ajan koronatestiin voi varata numerosta 040 128 5295, joka päivä klo 8-21. 

Koronaneuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittopalvelu, eli jos numero ei vastaa, asiakas jättää takaisinsoittopyynnön ja asiakkaalle soitetaan takaisin. Takaisinsoittoja tehdään klo 21 asti päivittäin. Näytteenotto tapahtuu Sopukan infektiovastaanotolla, jonka erilliselle sisäänkäynnille on opastus Sopukan parkkipaikalta. Sopukan henkilöstö antaa puhelimessa ohjeet näytteenottoon liittyen.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05