Takaisin
 21.10.2020
uutiskuva

Diabetes- ja aikuisvastaanoton puhelinajat varataan 2.11. alkaen kiireettömän ajanvarauksen kautta

Maanantaista 2.11.2020 lähtien diabetes- ja aikuisvastaanotolla siirrytään Tele-Q-takaisinsoitto-järjestelmään. Kaikissa diabetes- ja aikuisvastaanoton asioissa soitetaan maanantaista perjantaihin Hyvinvointikeskus Sopukan kiireettömän ajanvarauksen numeroon 020 692 884. Voit jättää takaisinsoittopyynnön, jolloin sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Diabetes- ja aikuisvastaanoton hoitajien päivittäiset puhelintunnit sekä henkilökohtaiset numerot poistuvat käytöstä. Hoitajille on saatavilla jatkossa puhelinaikoja, jotka annetaan yllä olevasta numerosta.

Muut yhteystiedot säilyvät ennallaan.
Sähköposti: etunimi.sukunimi@sodankyla.fi
Käyntiosoite: Karistamontie 4, 99600 Sodankylä

 

Diabetesvastaanotto
Diabetesvastaanotolla diabeetikot käyvät yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti noin 2 - 6 kuukauden välein terveydenhoitajan vastaanotolla ja lääkärin vastaanotolla noin kerran vuodessa.

Diabeteksen hoidossa painotetaan omahoidon tärkeyttä ja vastuun ottamista omasta terveydestään. Asiakkaat varaavat terveydenhoitajalle ajan itse numerosta 020-692 884. Lääkärin vastaanotolle aika ilmoitetaan kotiin.

 

Aikuisvastaanotto
Aikuisvastaanotolla käydään muun muassa verenpainekontrollissa,  elämäntapakartoituksessa ja –ohjauksessa sekä painonhallintaan liittyvissä asioissa. Lisäksi aikuisvastaanotolla annetaan yleistä terveysneuvontaa ja annetaan aikuisten rokotukset  (kuten jäykkäkouristus-, pneumokokki- ja MPR-rokotukset sekä matkailijoiden  rokotukset). Aikuisväestö voi tulla vastaanotolle omasta aloitteestaan tai muun terveydenhuoltohenkilön ohjaamana. Käynti voi olla kertaluontoinen tai toistuva henkilökohtaisen tarpeen ja hoitosuunnitelman mukaan. 

 

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05