Kunnan kesätyöt ja kesätyöseteli

Nappaa kiva kesäduuni!

Sodankylän kunnan kesätöiden ja kesätyösetelien hakuaika alkaa maanantaina 2.3.2020

Sodankylän kunnan kesätöiden ja kesätyöseteleiden  hakuaika on 2.3-31.3.2020. Sodankyläläiset vuosina 2000 – 2004 syntyneet nuoret, jotka eivät kuulu työttömyysturvan piiriin, voivat hakea kunnan järjestämiin kesätöihin.

Kunnan kesätöitä on tarjolla mm. ruokapalveluissa, kiinteistöalalla, teknisellä toimella, uimakoulu-ja leiriohjauksessa, nuorisotyössä, päiväkodeissa, kehitysvammapalveluissa, vanhustenhoitopuolella sekä kotihoidossa.

Nuoren kesätyö kestää 1 kuukauden ja palkka on 650 €. Sodankylän kunta pyrkii työllistämään mahdollisimman monta nuorta määrärahan puitteissa.

Lapin koulutuskeskus Redun opiskelijoilla on mahdollisuus kokeilla oppisopimuskoulutusta kesätyönajan Osaamista työvoimapoolista -hankkeen kautta.

Kesätyösetelin avulla voi työllistyä yrityksiin ja järjestöihin - tai nuori voi työllistää myös itse itsensä kesäyrittäjänä

Kunnan myöntämän kesätyösetelin avulla sodankyläläiset vuosina 1999 – 2003 syntyneet nuoret voivat työllistyä yrityksiin, kyläseuroihin, yhdistyksiin ja järjestöihin.

Kesätyöseteli on myös mahdollista käyttää kesäyrittäjyyteen, kun yritys perustetaan Sodankylän 4H-yhdistyksen kautta. Lisäksi edellytetään Sodankylän 4H-yhdistyksen järjestämän Yrittäjäkoulutuksen suorittamista. Tästä saa tarkempaa tietoa Sodankylän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Leo Tossavaiselta, p. 0400 916 811, s-posti etunimi@sukunimi@4h.fi.

Kesätyösetelin arvo yrityksiin työllistyessä ja kesätyöyrittäjyyteen on 300€. Yhdistyksiin ja järjestöihin 350€. Työsuhteen on kestettävä vähintään yhden kuukauden ja sen on noudatettava alakohtaisia työehtosopimuksia.

Kesäyrittäjyyskurssilla pääsee kokoeilemaan yrittäjyyttä turvallisesti

Sodankyläläisillä nuorilla on myös mahdollisuus kokeilla turvallisesti yrittäjyyttä. Kunnan työllisyydenhoito järjestää kesän alussa kesäyrittäjyys kurssin, starttileirin johon voi tulla valmiin idean kanssa tai ilman. Viikon aikana opitaan liiketoimintaosaamista ja hiotaan ideat huippuunsa, käytännön jaksolla kesän aikana pyöritetään perustettua Nuori Yrittäjä- yritystä 8 viikkoa. Kunnan työllisyydenhoito antaa nuorelle tähän toimintaan 500€:n rahallisen tuen. Yrityksen voi perustaa joko yksin, parin kanssa tai isomassakin porukassa. Kurssi on yhteistyössä Lapin ammatikorkeakoulun kanssa, tästä saa siten tulevaisuuden opintoihin 5 opintopistettä.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: kunnan työllisyydenhoito, Merja Laakkonen p. 0400 182 630

Sähköinen haku Kuntarekry.fi:n kautta

Kesätöiden ja kesätyösetelien haku tapahtuu Kuntarekry.fi -palvelun kautta, jossa hakuilmoitus ja hakulomake julkaistaan maanantaina 2.3.2020.

Kuntarekry.fi palvelun etusivun kuva

 

Kouluilla ja oppilaitoksissa helmikuun aikana järjestettävissä kesätyöinfoissa nuorille kerrotaan lisää hakuprosessista ja kesätyöpaikoista.

 

Lisätietoa:

Työllisyydenhoidon erityissuunnittelija
Merja Laakkonen, p.0406845724


 

 

Päivitetty: 23.1.2020 12:02

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Työllisyydenhoidon erikoissuunnittelija

Merja Laakkonen
p. 040 684 5724

etunimi.sukunimi@seitasaatio.fi

No content found

 Content Editor