Sodankylä markkina-alueena

Talvikylästä vetovoimaseksi Lapin aluekeskukseksi

Sodankylän nimi oli jo 1500-luvulla tunnettu lappalaisten talvikylänä ja markkinapaikkana. Noista ajoista Sodankylä on kehittynyt vetovoimaiseksi Lapin aluekeskukseksi, jonka monipuolinen ja kansainvälinenkin elinkeinoelämä sekä yhteistyökulttuuri luovat kasvualustan uudelle yritystoiminnalle.
 
Sodankylä on tänään uudistus- ja uudistumishaluinen, jossa arvostetaan avoimuutta uusia ideoita ja uudistuksia kohtaan elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi. Lähes 9000 asukkaan aluekeskus on yhdistelmä tulevaisuuden osaamista, joustavuutta ja mahdollisuuksia yritystoiminnalle.

Aluekeskus keskellä Lappia

Sodankylä sijaitsee Rovaniemen maakuntakeskuksen sekä kolmen aluekeskuksen (Kemijärvi, Kittilä ja Ivalo) keskellä. Sijainti on yritystoiminnan sijoittumisen kannalta erinomainen mm. Lapin matkailukeskuksiin ja kaivosteollisuuden keskittymiin nähden. Vireä kuntakeskus sijaitsee pääliikenneväylien risteyskohdassa (Valtatiet 4, Valtatiet 5, Kittilän tie, Savukosken tie).

Tulevaisuus

Sodankylä on keskeinen paikkakunta Lapin aluerakenteen sekä kehittämisvyöhykkeiden ja -käytävien kehityksessä tulevina vuosikymmeninä. Yritystoiminta Sodankylässä on mahdollisuuksia täynnä myös tulevaisuudessa. Barents lähialueyhteistyöhön Sodankylän erityinen sijainti keskellä Lappia ja ”Jäämeren käytävän” varressa antaa hyvän lähtökohdan.

 

Päivitetty: 7.1.2016 10:42

 Yhteystiedot

Kehittämisassistentti
p. 040 178 0227

Elinkeinoasiamies
(paikalla ti - to)
p. 0400 291 271

Käyntiosoite:
Sodankylän kunnanvirasto
Jäämerentie 1
99601 Sodankylä
näytä sijainti kartalla