Lähiruoka

Lähiruoka vahvistaa aluetaloutta, tärkeää on toimijoiden välinen yhteistyö

"Lähiruoka on lähellä tuotettua, tuoretta, tuttua ja turvallista. Lähiruoka vahvistaa aluetaloutta ja lisää alueelle työpaikkoja."

Lähiruuan tuotannon ja menekin edistämisellä on merkittävää vaikutusta aluetaloudelle. Kunnan elinkeinojen kehittämisessä ja biotaloudessa lähiruokaa pureskellaan yhdessä tuottajien kanssa. Yhteistyöllä ja verkostoitumalla lähituottajat pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisiä eriä. Sodankylän omien kehittämistoimien sekä alueyhteistyöllä muiden kuntien kanssa järjestetään koulutusta hankintaosaamiseen, kehitetään lähiruuan logistiikkaa ja edistetään tuotteiden jalostusasteen nostamista.

Sodankylässä on edellytykset tuottaa ruokaa meidän omiin tarpeisiimme. Ostamalla paikallisesti valmistettuja elintarvikkeita, vältämme ruokiemme kiertomatkan maailmalle. Lähiruokaa Lapista – puhtaasti parasta!

Sodankylän keskuskeittiö edistää lähiruoan käyttöä

Sodankylän kunnan uusi keskuskeittiö suunniteltiin ja rakennettiin lähiruokaperiaatteelle. Keittiö voi vastaanottaa ja valmistaa ruokaa paikallisista tuotteista, vihanneksista, lihasta ja kalasta. Lokakuussa 2014 avattu keittiö on toiminut moottorina lähiruokatuotannon edistämisessä.

Päivitetty: 8.8.2016 16:21

 Content Editor

​Ruokapalvelupäällikkö
Merja Ahola
p. 040 809 4955

Projektipäällikkö
Marjaana Aarnio
p. 045 874 3274

Käyntiosoite:
Sodankylän kunnanvirasto
Jäämerentie 1
99601 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found

No content found