Asukkaaksi Sodankylään

Olet juuri muuttanut tai muuttamassa Keski-Lapin sydämeen, Sodankylään. Tervetuloa!  

Kitinen.jpg

Sodankylä on lähes 9 000 asukkaan kasvava ja monella tapaa kansainvälinen ja kehittyvä kunta keskellä Lappia hyvien kulkuyhteyksien päässä E75:n varrella. Sodankylän vahvoja toimialoja ovat mm. kaivannaisteollisuus, tiede- ja tutkimus, biotalous sekä matkailu. Sodankylässä sijaitsevat mm. Kevitsan kaivos sekä geofysiikan observatorio Tähtelässä.  

Jokimaisema Kitiselle ja lappilainen luonto ovat ominta Sodankylää. Kunnassa sijaitsevat Luoston ja Sompion matkailualueet sekä Urho Kekkosen ja Pyhä-Luoston kansallispuistot. Vuotta värittävät selkeät vuodenajat ja elämänmenoa kuvaa luontolähtöisyys ja kiireettömyys.  

Kunnalla on vapaita tontteja mm. Kitisen itäpuolella Kaanaanmaassa, vesistöjen ympäröimällä Savikankaan alueella, Tähtiherrantiellä keskustaajaman eteläpuolella Kitisen varrella sekä Vanhan Raviradan alueella Sodankylästä Kemijärvelle päin. Ajantasaiset tiedot vapaista tonteista näet Tonttipörssistä. 

Omakotitalon rakentajaa auttaa rakentamisen alkuvaiheen suunnittelussa Talopeli

Kaikki Sodankylässä asumiseen ja rakentamiseen liittyvät palvelut löydät täältä.  

Muuttajan muistilista toimii apuna, kun muutat uudelle paikkakunnalle. 

Palvelut asukkaalle

Sodankylä tarjoaa tasokkaita palveluja asukkaille: koulutusta, terveyspalveluja, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä palveluja ja tukea yrittäjälle.    

Sodankylässä alle kouluikäisten päivähoitoa järjestetään perhepäivähoidossa, Paulaharjun ja Poikkijoen päiväkodeissa, Touhula -päiväkodissa sekä leikkikoulutoiminnassa. Sodankylässä on peruskoulun lisäksi lukio, ammatillista peruskoulutusta sekä aikuiskoulutusta.    

Terveyttä

Sodankylässä sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavat Sodankylän terveyskeskus, uusi Hyvinvointikeskus 2020 alkaen sekä Lääkäriasema Aslak.  

Kulttuuria ja vapaa-aikaa

Sodankylän kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluista löydät tekemistä arjen vastapainoksi. Sodankylä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja vapaa-ajanviettoon ja harrastuksiin; kunnassa toimii useita nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluseuroja. Järjestökeskus Kitinen  tukee paikallisten järjestöjen toimintaa. Myös Sodankylän matkailuneuvonta Visit Sodankylä  antaa vinkkejä Sodankylän aktiviteeteista ja tapahtumista. 

Vuokra-asuntoja

Sodankylän vuokra-asuntoja hallinnoi Sodankylän kunnan tytäryhtiö Asentopuulaki Oy

Palvelut yrittäjille

Sodankylän elinkeino- ja kehittämispalveluosasto, Business Lappi auttaa paikallisia ja uusia alueelle muuttavia yrityksiä.

Liikennepalveluita

Sodankylän sijainti keskellä Lappia mahdollistaa hyvät kulkuyhteydet. Paikallisliikenne helpottaa liikkumista myös keskustan ulkopuolella.  

Ympäristöterveydenhuolto ja eläinlääkäripalvelut

Sodankylä kuuluu Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuoltoon. Sodankylässä palvelee kunnaneläinlääkäri sekä yksityinen eläinlääkäriasema. 

Avoimia työpaikkoja

Sodankylän avoimista työpaikoista tiedotetaan ajantasaisesti kunnan nettisivuilla. 

Viihtyisää asumista Sodankylässä! 
Päivitetty: 14.6.2019 12:48

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found