Tapahtuman tiedot

Takaisin
 5.5.2019 13:00
Musiikki ja konsertit

Klassisen musiikin iltapäivätilaisuudet Sodankylässä jatkuvat

Sodankylän kulttuuritarjontaa vahvistava konserttisarja jatkuu. Toukokuussa Sodankylässä kuullaan Beethovenin ja Mozartin musiikkia.

Sunnuntaina 5.5. kello 13 järjestettävän konsertin alkuosa jatkaa syksyllä 2018 käynnistynyttä Beethovenin pianosonaattien esitysten sarjaa. Tällä kertaa kuultava Hammerklavier-sonaatti on säveltäjän suurimpia ja monimuotoisimpia pianoteoksia.

Pianisti Tarmo Järvilehdon lisäksi tilaisuudessa esiintyy puhaltajista koostuva Sinfonia Lahti Chamber Ensemble.

Ennakkokurkistuksia musiikin taustoihin

Konsertin oheistapahtumana järjestetään 3.5. kello 12 koululaisille tarkoitettu tilaisuus, jossa Järvilehto soittaa katkelmia 5.5. konsertin teoksista sekä esittelee pianon ääressä teosten taustoja ja rakennetta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös pianonsoittoa opiskelevat nuoret.

Konserttiin liittyy myös 3.5. klo 18 oleva studia generalia -iltatilaisuus, jossa Järvilehto esittelee Hammerklavier-sonaatin, sen osat ja yksityiskohtia kertomalla teoksen taustalla olevaa tarinaa ja soittamalla otteita teoksesta. Iltatilaisuus on maksuton ja avoin kaikille musiikista kiinnostuneille.

Konsertin ja oheistapahtumat järjestää Kuusikko soi ry. Tapahtumat mahdollistavat Sodankylän kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut, Boliden Kevitsa Mining Oy ja Kevi Consulting Oy.
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

Tiedostot

No content found