Seksuaaliterveysneuvola

​Seksuaaliterveysneuvonnassa annetaan ohjausta ja neuvontaa sopivan raskaudenehkäisymenetelmän (ehkäisypillerit, kierukat, kapselit, laastari, rengas) valintaan ja perhesuunnittelua varten. Myös sterilisaatio- ja raskaudenkeskeytysasioissa voit olla yhteydessä seksuaaliterveysneuvontaan tai jos tarvitset esimerkiksi lähetteen sukupuolitautitesteihin.   

Terveydenhoitajan vastaanoton kautta uusitaan hormoniehkäisyvalmisteiden reseptit ja varataan tarvittaessa aika lääkärin vastaanotolle. Seksuaaliterveysneuvonnassa otetaan tarvittaessa myös gynekologiset näytteet kuten papa- ja fluor- sekä kohdunkaulansyövän joukkoseulontanäytteet. Seksuaaliterveysneuvola vastaanotto toimii ajanvarauksella. 


Sodankylän kunta tarjoaa maksuttoman ehkäisyn kaikille alle 20-vuotiaille  

Maksuton ehkäisy koskee kaikkia alle 20-vuotiaita Sodankyläläisiä. Maksuttoman ehkäisyn tavoitteena on raskauden-keskeytysten, sukupuolitautien ja teiniraskauksien vähentyminen. Maksuton ehkäisy kattaa kaikki ehkäisyvälineet, kuten ehkäisypillerit, -laastarit, -renkaat, -kierukat, -kapselit ja kondomit. Mikäli sinulla on jo ehkäisy käytössä, voit siirtyä maksuttomaan ehkäisyyn varaamalla ajan seksuaaliterveysneuvontaan. Kondomeja voi saada seksuaaliterveysneuvonnan lisäksi koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Sodankylässä opiskeleva, mutta muualla kirjoilla oleva nuori saa käyttää Sodankylän seksuaaliterveysneuvolan maksuttomia palveluita, mutta hän ei kuulu maksuttoman ehkäisyn piiriin.


Päivitetty: 25.1.2021 12:25

 Ajankohtaista

No content found

 Content Editor

Terveydenhoitaja 
puh. 0400 239 898
puhelintunti 9-11

Avoinna 
ma-to 8-16 ja perjantaisin 8-14

Käyntiosoite: 

Hyvinvointikeskus Sopukka
Perhekeskus, 2. kerros
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

Postiosoite:
Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka
Perhekeskus
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

 

Voit olla yhteydessä kaikkina vuorokaudenaikoina Hae apua -napin kautta sähköi-
sellä lomakkeella. 
Päivystysvuorossa oleva palveluohjaaja vastaa 
sinulle kolmen arkipäivän kuluessa.  

Tiedostot

No content found