Mielenterveystoimisto

Mielenterveystoimistosta keskusteluapua akuutteihin ja pidempiaikaisiin elämänkriiseihin

Mielenterveystoimiston palvelut on tarkoitettu aikuisille kuntalaisille, jotka tarvitsevat keskusteluapua jaksamiseen, mielenterveyteen, päihteisiin, erilaisiin elämän kriiseihin tai ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa.

Mielenterveystoimistossa työskentelevät tällä hetkellä kolme sairaanhoitajaa ja lähihoitaja. Lisäksi neljä kertaa kuukaudessa on psykiatrin vastaanotto. Mielenterveystoimiston työntekijät työskentelevät niin akuuteissa tilanteissa apua tarvitsevien, kuin jo pidempään sairastaneiden kanssa. 

Mielenterveystoimiston työmuodot

Työmuotoina ovat yksilö- pari- tai perhekeskustelut, ohjaus- ja neuvontatyö, hoito ja arviointi, palveluohjaus, ryhmätoiminnat sekä tarvittaessa verkostoyhteistyö moniammatillisesti kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mahdollista lääkehoitoa toteutetaan erikoislääkärin ohjeiden mukaan. Asiakastyö on aina yksilöllistä, mutta kokonaisvaltaista.

Mielenterveystoimistoon ei tarvita lähetettä, vaan ajan saa suoraan soittamalla ajanvaraukseen tai käymällä paikanpäällä. Käynnit ovat maksuttomia. 

Sodankylässä ei ole kunnallista kriisiryhmää, mutta mielenterveystoimiston työntekijät ovat akuuteissa kriiseissä käytettävissä virka-aikana. Ensi- ja turvakodin Kriisikeskus antaa ilmaista matalan kynnyksen palvelua kriisitilanteissa ma - pe klo 8 - 16, p. 040 553 7508. Perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä auttaa Turvakotipäivystys ympärivuorokauden, p. 040 584 0021.Päivitetty: 12.10.2018 14:05

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Ajanvaraus ja neuvonta:
ma - to klo 8 - 11
p. 040 678 9566

Käyntiosoite:
Jäämerentie 2, 2. kerros
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found