Laboratorio ja röntgen

Laboratorio

Näytteenotto avoinna ma - pe klo 8 - 12 (suositellaan ajanvarausta)

Spirometria ma - to 12 - 14 (ajanvarauksella)

Laboratorioon voi varata ajan terveyskeskuksen sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse numerosta 020 692 882 ma - to klo 13 - 14.30.  Ajan varanneet asiakkaat pyydetään näytteenottoon nimellä, vuoronumeroa ei tarvitse ottaa. Laboratorioon pääsee myös vuoronumerolla saapumisjärjestyksessä.

Laboratoriotulokset kysytään hoitavalta lääkärilta tai tutkimuksiin lähettäneeltä hoitajalta. Varaa puhelin- tai vastaanottoaika vastaanoton ajanvarauksesta, puh. 020 692 884 (avoinna ma-pe klo 8-14). Laboratoriosta ei anneta tuloksia.

Laboratoriokokeisiin on hyvä tulla syömättä ja juomatta. Tiettyihin kokeisiin on oltava 10-12 tuntia täysin ravinnotta, vettä voi juoda lasillisen. Voit kysyä valmistautumisohjeista lääkäriltä tai laboratorion henkilökunnalta.

Virtsanäytteet

Mikäli teitä on pyydetty antamaan myös virtsanäyte, virtsan tulisi olla rakossa vähintään 4 tuntia ennen näytteen antamista. Virtsanäytteille on saatavana kuljetusputkia ohjeineen laboratorion näytteenotto-WC:stä. Kotoa tuotaville virtsanäytteille on saatavana kuljetusputkia ohjeineen laboratorion näytteenotto-WC:stä. Kotoa tuodut näytteet voi jättää ma-to klo 7-14.30 ja pe klo 7-12 laboratorion edessä olevalle näytepöydälle. Näytteisiin on kirjattava henkilötiedot.

INR-näytteenotto (Marevan-hoitoa saavat asiakkaat)

Marevan-hoitoa saavien asiakkaiden INR-näytteenotto laboratoriossa maanantaisin, keskiviikkoisin tai perjantaisin klo 10-12. Vastaanoton sairaanhoitaja katsoo asiakkaan INR-tulokset ja mikäli kontrollipäivänä ei kuulu soittoa, Marevan annostus ja ohjeistus pysyvät aiemman ohjeen mukaisina. Seuraava kontrollipäivä on 4-6 viikon kuluttua.

Kilpirauhaskoe

Kilpirauhaskoe TSH otetaan aamulla klo 7-10. Mahdollinen kilpirauhaslääke otetaan vasta näytteenoton jälkeen.

Röntgen

Avoinna ma - ke klo 8 - 16  ja to - pe klo 8 - 15
Kesäisin lyhennetty aukioloaika ma - pe klo 8 - 15

Röntgeniin tullaan aina lääkärin lähetteellä. Varaamalla tutkimussajan varmistat, että pääset tutkimukseen jonottamatta. Yksityisiltä lääkäriasemilta tulevat asiakkaat varaavat kuvausajan röntgenin ajanvarauksesta.

Ajanvarausohje:
- Röntgenkuvauksiin varataan aika röntgenistä, ellei lähettävä taho ole varannut aikaa lähetettä tehdessään
- Terveyskeskuksen sähköisen ajanvarauksen kautta varataan aika sydänfilmiin (Ekg), kuulokäyrään (Ag) ja valokuvaukseen.

 Ilman ajanvarausta tulevien asiakkaiden tutkimukset tehdään vuoronumerolla ajan varanneiden asiakkaiden ohessa.

Päivitetty: 20.1.2016 10:59

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

​Laboratorion ajanvaraus
ma - to klo 13 - 14.30
p. 020 692 882

Laboratoriotulokset:
puhelin- tai vastaanottoajanvaraus 
lääkärille tai hoitajalle
ma - pe klo 8 - 14
p. 020 692 884

Käyntiosoite:
Sodankylän terveyskeskus
Ratsutie 9
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found

No content found