Kuntoutumisyksikkö Kieppi

Kieppi on kodinomainen paikka, jossa painotetaan yhteisöllisyyttä ja toiminnallisuutta​

Kuntoutumisyksikkö Kieppi on tarkoitettu aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta arjen toiminnoissa ja elämänhallinnassa sekä ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Kiepissä asukkaat asuvat itsenäisesti omissa asunnoissaan. Kuntoutumissyksikön yhteisissä tiloissa asukkailla on mahdollisuus ruokailla, pestä pyykkiä, osallistua ohjattuun toimintaan ja viettää aikaa toistensa kanssa.

Asukkaiden kuntoutumista tukee säännöllinen viikko-ohjelma, joka sisältää erilaisia toiminnallisia ryhmiä. Lisäksi asukkaiden kanssa käydään retkillä ja osallistutaan viikoittain erilaisiin tapahtumiin mm. Säpinätuvalla. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua päivätoimintaan Seita-säätiöllä ja Säpinätuvalla.

Asukkaiden arjen taitoja tuetaan ohjaamalla heitä arjen askareissa (mm. kotityöt, vaatehuolto) ja asioimisessa yksikön ulkopuolella (mm. kauppa- ja apteekkiasiat). Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen tavoitteellinen kuntoutussuunnitelma, jonka avulla tuetaan asukkaan kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Tavoitteena on asukkaan hyvinvoinnin lisääntyminen ja toimintakyvyn palautuminen ja itsenäisempi elämä.

 

DSC_0751b.jpg 

Hakeutuminen Kiepin asiakkaaksi

Kieppiin haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään. Sosiaalityöntekijä sopii ajan tapaamiselle asiakkaan ja yhteistyöverkostojen kanssa. Tapaamisessa sosiaalityöntekijä antaa palveluohjausta ja kartoittaa kuntoutuksen tarvetta asiakaslähtöisesti.

Mielenterveyskuntoutujien kotikuntoutus

Kotikuntoutus tukee asiakasta omaan kotiin

Kiepistä käsin tarjotaan suunnitelmallista kotikuntoutusta Sodankylässä asuville mielenterveyskuntoutujille. Kotikuntoutuksen tuen avulla mielenterveyskuntoutuja voi asua omassa kodissaan ja saada tukea arjen askareissa selviytymiseen, kodin ulkopuolella asioimiseen ja osallisuuteen. Kotikuntoutuksen tarkoitus on tukea mielenterveyskuntoutujan sosiaalista toimintakykyä sekä ennalta ehkäistä sairaalakierrettä ja asumispalvelujen tarvetta. Kotikuntoutuksen avulla tuetaan myös sairaalasta ja kuntoutumisyksiköstä omaan asuntoon muuttavia kuntoutujia.

Hakeutuminen kotikuntoutuksen asiakkaaksi

Kotikuntoutukseen haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään. Sosiaalityöntekijä sopii ajan tapaamiselle asiakkaan ja yhteistyöverkostojen kanssa. Tapaamisessa sosiaalityöntekijä antaa palveluohjausta ja kartoittaa kuntoutuksen tarvetta asiakaslähtöisesti. 

 

Päivitetty: 9.5.2019 13:26

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

​Palveluohjaus:
Sosiaalityöntekijä
p. 0400 188 418

Kuntoutumisyksikön
esimies:

ma - pe klo 8 - 16
p. 040 178 4774

Kiepin hoitajat:
ma - su klo 7.45 - 20.30
p. 040 523 0853
p. 040 481 8560

Kotikuntoutuksen ohjaajat:
ma - pe klo 8.00-16.00
Mervi Tepsa
p. 040 828 7529
Janette Poikela
p. 040 521 3342

Käyntiosoite:
Aisakellontie 8
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

 


No content found