Kuntoutumisyksikkö Ansajokos

Ansajokos on kodinomainen paikka, jossa painotetaan yhteisöllisyyttä ja toiminnallisuutta​

Ansajokos on tarkoitettu aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta arjen toiminnoissa ja elämänhallinnassa. Ansajokoksella asukkaat asuvat itsenäisesti omissa asunnoissaan tai huoneissaan. Kuntoutumissyksikön yhteisissä tiloissa asukkailla on mahdollisuus ruokailla, pestä pyykkiä ja viettää aikaa toistensa kanssa.

Asukkaiden kuntoutumista tukee säännöllinen viikko-ohjelma, joka sisältää erilaisia toiminnallisia ryhmiä. Lisäksi asukkaiden kanssa käydään retkillä ja osallistutaan erilaisiin tapahtumiin mm. Säpinätuvalla. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua päivätoimintaan Seita-säätiöllä ja Säpinätuvalla.

Asukkaiden arjen taitoja tuetaan ohjaamalla heitä arjen askareissa (mm. kotityöt, vaatehuolto) ja asioimisessa yksikön ulkopuolella (mm. apteekki- ja raha-asiat). Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen tavoitteellinen kuntoutussuunnitelma, jonka avulla tuetaan asukkaan kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Tavoitteena on asukkaan hyvinvoinnin lisääntyminen ja toimintakyvyn palautuminen niin, että hän pystyisi muuttamaan itsenäisempään asumismuotoon.

Hakeutuminen Ansajokoksen asiakkaaksi

Ansajokokselle haetaan lomakkeella. Hakemus lähetetään vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle. Kun sosiaalityöntekijä on vastaanottanut hakemuksen, hän ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii ajan tapaamiselle. Tapaamisessa sosiaalityöntekijä antaa palveluohjausta ja kartoittaa kuntoutuksen tarvetta asiakaslähtöisesti.

 

Päivitetty: 15.1.2016 5:00

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

​Palveluohjaus:
vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä
p. 0400 188 418

Ansajokoksen esimies:
ma - pe klo 8 - 16
p. 040 178 4774

Ansajokoksen hoitajat:
ma - su klo 7.45 - 20.30
p. 040 523 0853

Käyntiosoite:
Kelukoskentie 16 C 2
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found