Kehitysvammaisten päivätoiminta

Kunnan järjestämä päivätoiminta

Sodankylän kunta järjestää kehitysvammaisten päivätoimintaa Päiväkeskus Päivänpaisteessa ja Seita-säätiöllä. Päivätoiminta on asiakkaan kokonaisvaltaista kuntoutusta. Se rytmittää arkea ja ylläpitää toimintakykyä. Lähtökohtana on kehitysvammaisen henkilön yksilölliset taidot, tiedot ja kokemukset. Tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.

Työtoiminta ja avotyötoiminta

Työtoiminta on osallistumista ruokahuoltoon, siivoukseen sekä valmentautumista avotyöhön. Toiminta on tarkoitettu vaikeavammaisille nuorille ja aikuisille, jotka eivät ole valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen jälkeen sijoittuneet avotyöhön.

Avotyötoiminnassa oleva työskentelee  Päiväkeskus Päivänpaisteen ulkopuolella tavallisessa työpaikassa, mutta tekee työtä huoltosuhteessa ja on kirjoilla Päiväkeskus Päivänpaisteessa. Työn opastus, ohjaus ja valvonta tapahtuvat yhteistyössä työpaikan ja kehitysvammapalveluiden sosiaaliohjaajan kanssa.

Järjestöjen kanssa yhteistyössä toteutettu päivätoiminta

Kunnan kehitysvammapalvelut tekevät päivittäistä yhteistyötä muun muassa Sodankylän Säpikäs ry:n ja Sodankylän kehitysvammaisten tukiyhdistyksen kanssa. Säpikäs ry ylläpitää Kitisenrannan koululla Säpinätupaa, jossa järjestetään monenlaista toimintaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Kehitysvammaisten tukiyhdistys järjestää sodankyläläisille kehitysvammaisille erilaista viriketoimintaa, kuten virkistysmatkoja ja yhteisiä tapahtumia.

 

Päivitetty: 28.6.2018 11:18

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Päiväkeskus Päivänpaiste
Ahopolku 7 B 6
99600 Sodankylä