Kehitysvammaisten asumispalvelut

Ahopolun tukiasunnot tarjoavat kodinomaista hoivaa

Kehitysvammaisten Ahopolun asumisyksikössä olevat tukiasunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole jatkuvaa palvelujen ja valvonnan tarvetta. Tukiasuntoja on 13, joista kahdessa asunnossa on inva-varustus. Yksi tukiasunto on asumisvalmennus/lomahoitohuone tilapäistä asumista varten. Asumispalvelujen lisäksi järjestämme asukkaille ohjattuja vapaa-ajan toimintoja.

Tavoitteenamme on mahdollisimman kodinomainen, turvallinen ja normaali elämä. Toimintaa ohjaa asukkaiden omatoimisuuden tukeminen ja ylläpitäminen sekä yksilöllisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen. Teemme paljon yhteistyötä omaisten, ryhmäkoti Mesikämmenen sekä päivä- ja työtoimintojen ohjaajien kanssa.

Ryhmäkoti Mesikämmenestä ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa

Ryhmäkoti Mesikämmen on vuonna 1999 valmistunut asumisyksikkö Ahopolulla. Mesikämmen on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja huolenpitoa ympärivuorokauden. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi itse kalustaa sekä omat wc- ja suihkutilat. Asumispaikkoja on 9 sekä yksi lomahoitohuone.

Ryhmäkoti tarjoaa myös päivähoitoa vaikeasti vammaisille sekä vastaa koko Ahopolun asumisyksikön 23 asukkaan yövalvonnasta ja turvahälytysten vastaanotosta. Ryhmäkodin tavoiteena on, että asukkaat voivat elää mahdollisimman normaalia elämää turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Asuminen Mesikämmenessä on mahdollista läpi elämänkaaren.

Hakeutuminen asumispalvelujen asiakkaaksi

Kehitysvammaisten asumispalvelujen asiakkaaksi ohjaudutaan palvelutarpeen arvioinnin kautta. Palvelutarpeen arvioinnista vastaa vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä.

 

Päivitetty: 28.6.2018 11:28

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Palvelutarpeen arviointi:
vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä
p. 0400 188 418

Ahopolun tukiasunnot:
Ahopolku 7 B
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

Ryhmäkoti Mesikämmen:
Ahopolku 5
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

Ohjaajat
p. 040 516 9391