Kasvatus- ja perheneuvonta

​Kasvatus- ja perheneuvonta tukee perheitä vanhem-muudessa, parisuhteessa ja lasten kasvatuksessa

Kasvatus- ja perheneuvonnassa tarjoamme teille tukea lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen sekä perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Käynnit ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Kasvatus- ja perheneuvonnassa meitä työskentelee psykologi, sosiaalityöntekijä, psykiatrinen sairaanhoitaja ja puheterapeutti. Tämän lisäksi lastenpsykiatrin vastaanotto on 1-2 kertaa kuukaudessa.

Kasvatus- ja perheneuvontaan voit ottaa yhteyttä ilman lähetettä, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai kehityksestä. Tuemme teitä myös perheen kriisitilanteissa; mikäli perheessänne on ristiriitoja ihmissuhteissa tai harkitsette avioeroa. Nuori itse voi myös halutessaan tulla   keskustelemaan mieltään askarruttavista tai painavista asioista.

Kasvatus- ja perheneuvonnan työmuodot

Työmuotojamme ovat ohjaus ja neuvonta, keskustelut, psykologin tutkimukset, yksilö-, pari- ja perhekeskustelut sekä lakisääteinen perheasioiden sovittelu. Perheasioiden sovittelu on tarkoitettu lapsiperheille, kun vanhemmat miettivät eroa tai eropäätös on jo tehty. Se on tarkoitettu myös jo eronneille pareille, kun he yrittävät sopeutua uuteen elämäntilanteeseen tai lasten tapaamiset eivät suju.

Kasvatus- ja perheneuvonnassa käyntinne voivat keskustelun lisäksi sisältää yhteistä tekemistä kuvan, tehtävien, pelaamisen ja leikkien kautta. Tyypillisesti työskentelymme on lyhytkestoista ja osin jaksottaista.
Kasvatus- ja perheneuvonnassa työskentelymme on moniulotteista sisältäen ongelmasta riippumatta perhesuhteiden ja muiden sosiaalisten suhteiden arviointia sekä muun elämäntilanteen huomioimista. Kaikissa tapauksissa ongelmat eivät ole ratkaistavissa kasvatus- ja perheneuvonnan keinoin, vaan apua saatamme tarvita erikoissairaanhoidosta, sosiaalitoimesta, vammaispalvelusta, neuvolasta tai erilaisten järjestöjen toiminnasta.


Päivitetty: 26.8.2020 17:08

 Ajankohtaista

No content found

 Content Editor

Psykiatrinen sairaanhoitaja
puh. 040 825 4750

Psykologi
puh. 040 542 4735

Sosiaalityöntekijä
puh. 040 842 8757

Puheterapeutti
puh. 040 867 6881

Olemme pääsääntöisesti tavoitettavissa arkisin puhelintunnin aikaan
klo 12-13 välillä.

Sähköposti:
perheneuvola@sodankyla.fi

Käyntiosoite: 
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

Postiosoite:
Hyvinvointikeskus Sopukka
Perhekeskus II kerros
Karistamontie 4
99600 Sodankylä

Aukiolot:
maanantaista torstaihin klo 8-16, perjantaisin klo 8-15.

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found