Hyvinvointikeskus

Hyvinvointikeskus Lemminkäinen.png 

Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 29.5.2017, että Sodankylän uuden hyvinvointikeskuksen toteuttaja on Lemminkäinen. Sodankylän kunta ja Lemminkäinen solmivat sopimuksen hyvinvointikeskuksen rakentamisesta elinkaarimallin mukaisesti 20.6.2017. Lemminkäinen ja YIT yhdistyivät 1.2.2018. Elinkaarimallissa sopimukseen sisältyy rakennusten suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat YIT:n vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.  Hankkeen kokonaisarvo on noin 33 miljoonaa euroa.

Metsävainion alueelle  sijoittuvan hyvinvointikeskuksen tontilla yhdyskuntatekniset valmistelutyöt ovat käynnistyneet alkukesästä 2017.  Heinäkuun aikana aloitetaan tontin raivaaminen ja maatyöt, ja rakentaminen käynnistyy elokuussa.  Uuden hyvinvointikeskuksen toiminta alkaa vuoden 2020 alussa.

Tavoitteena laadukkaat ja kuntalaisia lähellä olevat sote-palvelut myös jatkossa

Koko hyvinvointikeskuksen tarkoituksena on, että paikkakunnalle voidaan taata laadukkaat ja kuntalaisia lähellä olevat sote-palvelut. Hankkeelle on saatu sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeuslupa, jota myönnettäessä on arvioitu mm. sitä, että hanketta voidaan pitää alueen palvelurakenteen kannalta tarpeellisena. Arvioinnissa hanketta ei ole tarkasteltu ainoastaan yksittäisen kunnan näkökulmasta, vaan investointihankkeen tulee olla tarpeellinen myös kuntaa laajemman alueen kokonaisuuden kannalta.

Uuteen hyvinvointikeskukseen keskitetään Sodankylän päivystyspoliklinikka, kiireetön vastaanottotoiminta, laboratorio- ja röntgenosastot, hammashoidon tilat, tarkkailu- ja kuntoutusosastot, työterveyshuolto, fysioterapia sekä perhepalvelukeskus, jonne sijoittuvat äitiys-, lasten- ja perheneuvolan, mielenterveystoimiston ja sosiaalitoimiston palvelut . Lisäksi sinne tulee yleisiä tiloja, kuten ravintolasali, ryhmäliikuntasali ja neuvotteluhuoneet, joita voidaan ilta-aikaan vuokrata kuntalaisille ja yrityksille. Rakennuksen pinta-ala on noin 6.800 neliömetriä.

Hyvinvointikeskus korvaa Sodankylän nykyisen terveyskeskuksen ja sosiaalitoimiston toiminnot. Lisäksi se mahdollistaa uudenlaisen sosiaali- ja terveystoimen toimintamallin, jossa eri toiminnot ovat lähekkäin ja  palveluiden integraatio helpottuu.

Uuden hyvinvointikeskuksen suunnitelmiin voi tutustua YIT:n esittelyvideosta.

YIT:llä (Lemminkäisellä) kokemusta elinkaarikohteista
Lemminkäinen on rakentanut mm. seuraavat elinkaarikohteet: Oulun Kastellin Monitoimitalon, Pudasjärven hirsikoulukampuksen ja Pudasjärven Palvelukodin. YIT:llä (Lemminkäisellä) on parhaillaan rakenteilla 18 elinkaarikohdetta Kuopiossa, Oulussa, Pudasjärvellä, Karttulassa, Parkanossa, Porvoossa ja Hollolassa. Sodankylän hyvinvointikeskus on ensimmäinen Suomessa elinkaarimallilla toteutettava sosiaali- ja terveysalan rakennus.

LISÄTIETOJA:

Sodankylän kunta
Matias Yliriesto
Tekninen johtaja
Puh.  040 774 2828, matias.yliriesto@sodankyla.fi

Sanna Ylitalo
Vs. perusturvajohtaja
Puh. 040 1524 482, sanna.ylitalo@sodankyla.fi

YIT Suomi Oy
Ville Sormunen
Kiinteistöpäällikkö
Puh. 050 411 1281, ville.sormunen@yit.fi

www.sodankyla.fi
www.yit.fi  www.yitgroup.com/fi

 

vaakunalogo_II_FI.pngYIT_CMYK.jpg 

Päivitetty: 31.5.2019 13:57