Hoitotarvikkeet ja apuvälineet

Maksuttomat hoitotarvikkeet ja -välineet

Tarvikkeita voi tilata sähköpostitse osoitteesta: hoitotarvikejakelu@sodankyla.fi tai noutaa terveyskeskuksen neuvolasta maantaisin ja perjantaisin klo 9-11.

Sodankylän kunnan koti- ja avohoidossa oleville asiakkaille voidaan korvauksetta luovuttaa käytettäväksi sairaanhoidon ja omatoimisen selviytymisen kannalta tarpeellisia sairaanhoitotarvikkeita. Maksuttomien hoitovälineiden jakelussa noudatetaan perusturvalautakunnan hyväksymiä toimintaperiaatteita ja jakeluohjeita.

Korvauksetta annettavien hoitovälineiden ja -tarvikkeiden antamisen perusteena on sairauden pitkäaikaisuus ja potilaan tarve. Haavanhoitotarvikkeissa on 3 kuukauden omavastuuaika. Muut tarvikkeet saa heti. Alle 3 kuukautta kestävä sairaus ei pääsääntöisesti kuulu maksuttomien hoitovälineiden ja -tarvikkeiden jakelun piiriin. Kirjallisen päätöksen hoitotarvikkeista ja niiden jakelumääristä tekee aina lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Pääsääntöisesti hoitotarvikkeita jaetaan kolmen kuukauden tarvetta vastaava määrä kerrallaan.

Apuvälineet

Apuvälinelainaamo on avoinna perjantaisin klo 9 - 14 ja toimii terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla.

Apuvälinelainaamossa voit asioida pääasiallisesti ilman ajanvarausta. Mikäli apuvälinetarvetta on arvioitava tarkemmin tai sovitettava useampaa apuvälinettä, varataan sinulle aika apuvälinearvioon/sovitukseen. Apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Kun tarvitset apuvälineen, ota yhteyttä terveyskeskuksen fysioterapiaosastoon. Neuvomme apuvälineasioissa puhelimitse arkisin klo 11.30 - 13, p. 040 728 7455.

Apuvälinepalveluja ohjaavat Lapin sairaanhoitopiirin apuvälineiden saatavuusperusteet sekä muut yhtenäiset toimintalinjaukset.

 

Päivitetty: 17.1.2020 12:55

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Maksuttommien hoitotarvikkeiden ja -välineiden jakelu:
ma ja pe klo 9-11
p. 040 583 5744

Sodankylän Hyvinvointikeskus Sopukka
Karistamontie 4
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

Apuvälinelainaamo:
avoinna pe klo 9 - 14
neuvontaa puhelimitse
arkisin klo 11.30 - 13
p. 040 728 7455

Sodankylän Hyvinvointikeskus Sopukka
Karistamontie 4
99600 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

No content found

No content found