Loading
 
  KuntapalvelutKuntapalvelut PerustiedotPerustiedot MatkailuMatkailu TapahtumatTapahtumat YritystoimintaYritystoiminta KarttapalveluKarttapalvelu LiikenneLiikenne YhteystiedotYhteystiedot PalautePalaute LinkitLinkit Abc- Abc+
 
Kuntapalvelut » Perusturvapalvelut » Kehitysvammapalvelut  

Kehitysvammapalvelut

Sodankylän kunnan kehitysvammapalvelut

TOIMINTAKESKUS Unarintie 33, 99600 Sodankylä

Päivätoiminta on asiakkaan kokonaisvaltaista kuntoutusta. Se rytmittää arkea ja ylläpitää toimintakykyä. Lähtökohtana on kehitysvammaisen henkilön yksilölliset taidot, tiedot ja kokemukset. Tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.

Työtoiminta on osallistumista ruokahuoltoon, siivoukseen sekä valmentautumista avotyöhön. Toiminta on tarkoitettu vaikeavammaisille nuorille ja aikuisille, jotka eivät ole valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen jälkeen sijoittuneet avotyöhön.

Avotyötoiminnasa oleva työskentelee toimintakeskuksen ulkopuolella tavallisessa työpaikassa, mutta tekee työtä huoltosuhteessa ja on kirjoilla toimintakeskuksessa. Työn opastus, ohjaus ja valvonta tapahtuvat yhteistyössä työpaikan ja toimintakeskuksen kanssa.

Henkilökuntana on 5 kehitysvammaohjaajaa, joiden tehtävänä on monipuolisen työn, sosiaalisten valmiuksien ja oppimista tukevan toiminnan järjestäminen.

ASUNTOLA TALVIKÄMMEN JA AHOPOLUN TUKIASUNNOT Ahopolku 7 B, 99600 Sodankylä

Kehitysvammaisten Ahopolun asumisyksikössä olevat asuntola ja tukiasunnot on tarkoitettu henkilöille joilla ei ole jatkuvaa palvelujen ja valvonnan tarvetta. Asuntola Talvikämmenessä on 5 asukaspaikkaa. Tukiasuntoja on 14, joista 3 asunnossa on inva-varustus. Yhden tukiasunnon yhteydessä on lomahoitohuone tilapäistä asumista varten.

Asumispalvelujen lisäksi järjestämme Ahopolun asukkaille ja muualla asuville kehitysvammaisille henkilöille ohjattuja vapaa-ajan toimintoja.

Tavoitteenamme on mahdollisimman kodinomainen, turvallinen ja normaali elämä. Toimintaa ohjaa asukkaiden omatoimisuuden tukeminen ja ylläpitäminen sekä yksilöllisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen.
Teemme paljon yhteistyötä omaisten, ryhmäkoti Mesikämmenen sekä päivä- ja työtoimintojen ohjaajien kanssa.
Henkilökuntana asuntolassa on 4  kehitysvammaohjaajaa ja 1 tukiasuntojen asukkaiden ohjaaja.


RYHMÄKOTI MESIKÄMMEN Ahopolku 5, 99600 Sodankylä

Ryhmäkoti Mesikämmen on uusin, vuonna 1999 valmistunut asumisyksikkö Ahopolulla. Mesikämmen on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja huolenpitoa ympärivuorokauden.
Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi itse kalustaa sekä oma wc- ja suihkutilat. Asumispaikkoja on 9, sekä yksi lomahoitohuone.

Ryhmäkoti tarjoaa myös päivähoitoa vaikeasti vammaisille sekä vastaa myös koko Ahopolun asumisyhteisön 30 asukkaan yövalvonnasta ja turvahälytysten vastaanotosta.

Ryhmäkodin tavoiteena on, että asukkaat voivat elää mahdollisimman normaalia elämää turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä ja asuminen on mahdollista läpi elämänkaaren.

Henkilökuntana on 8 kehitysvammaohjaajaa ja 1 sairaanhoitaja.

Kehitysvammapalveluiden henkilökunta löytyy tästä linkistä.

 

01-Terveyskeskuksen sähköinen ajanvaraus Elatusapulaskuri Toimeentulotukilaskuri Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukesku