Asunnon hakeminen

Asuntohakemuksen tekeminen

Kunnan vuokra-asuntoa voi hakea hakemuslomakkeella. Lomakkeita saa paperisena myös kunnanviraston neuvonnasta sekä Asentopuulakin toimistolta. Vuokra-asuntojen hakua ja asukasvalintoja koskeviin tiedusteluihin vastaa toimistosihteerimme.

Asuntohakemuksessa tulee ilmoittaa asunnon hakijan ja hänen kanssaan muuttavien henkilöiden tiedot. Lisäksi hakemuksessa pyydetään selvitystä hakijan asuntotarpeesta ja toimeentulosta. Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastietoa Oy:n luottotietorekisteristä. Mahdollisten maksuhäiriömerkintöjen määrä ja laatu vaikuttavat muun muassa vuokrasopimuksen muotoon ja vuokravakuuden määrään.

Vapaat ja vapautuvat asunnot

Vapaat ja vapautuvat asunnot listauksen löydät sivun alaosasta, kohdasta ajankohtaista. Ajantasaiset tiedot vapautuvista asunnoista saat myös toimistosihteeriltämme.

Vuokrasopimus ja vuokravakuus

Vuokrasopimus voi olla kestoltaan toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Yleensä vuokrasopimus tehdään aluksi kolmen kuukauden määräajaksi ja se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Pääsääntöisesti vuokravakuus on yhden kuukauden vuokran suuruinen. Mikäli asunto luovutetaan pois muutettaessa moitteettomassa kunnossa eikä vuokrasaatavia ole perinnässä, saa asukas vuokravakuuden poismuuttaessaan takaisin.

Vuokraukseen liittyvät oheistoimenpiteet

Vuokrasopimuksen tekemisen jälkeen asukkaan tulee muistaa tehdä muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin. Muuttoilmoituksen voi tehdä sähköisesti täällä. Sähkösopimuksen asukas solmii haluamansa sähköyhtiön kanssa. Sähkön siirrosta paikkakunnalla vastaa Rovakaira Oy. Vesimaksun taloyhtiö laskuttaa asukkaalta vuokran yhteydessä, samoin mahdolliset muut lisämaksut, kuten autopaikan ja saunavuoron.

 

Päivitetty: 7.6.2019 18:08

 Ajankohtaista

No content found

 Yhteystiedot

Vuokrasopimukset, asumisneuvonta:
toimistosihteeri
p. 0400  290 237

Käyntiosoite:
Sodankylän kunnanvirasto
Jäämerentie 1
99601 Sodankylä
näytä sijainti kartalla

Tiedostot

No content found