Takaisin
 26.2.2018
uutiskuva

Kiertävä liikuntavaunu mahdollistaa monipuoliset ulkoleikit kyläkouluilla Sodankylässä

Sodankylän koululaisten liikuttaminen Liikkuva koulu -hankkeen kautta saa jatkoa, kun Sodankylässä otetaan käyttöön kyläkouluilla kiertävä liikuntavaunu. Liikkuva koulu liikuntavaunu on kuomullinen peräkärry, jossa on iso kasa erilaisia ulkoliikuntavälineitä.  Liikuntavaunu tuo koululaisten saataville liikuntavälineitä, joita ei kouluilla tavallisesti ole tarpeeksi tai ollenkaan.

Liikuntavaunu kiertää kevään aikana Sodankylän kyläkouluja, ja vaunun voi varata koulun käyttöön 2-3 viikoksi kerrallaan. Välituntien ja ulkoiluhetkien iloksi saadaan monipuolinen valikoima välineitä. Vaunu sisältää 7 tavallista pulkkaa, 3 Stiga Pacer Duo pulkkaa, 5  Stiga Snow Flyer Mini mattoliukuria, 5 tavallista liukuria, 2 pientä sählymaalia, 10 sählymailaa, sählypalloja, amerikkalaisen jalkapallon, rugbypallon, tandemsukset ja 10 lumilapioita. Kylissä liikkuvan liikuntavaunun tunnistaa vaunun kuomussa näkyvästä Liikkuva koulu -logosta, joka on käännetty vaunun kylkeen  myös saameksi. Ensimmäiseksi vaunu kulkeutui Syväjärven koululle, jossa oppilaat ottivat liikuntavälineet heti innokkaasti käyttöön (kuvassa liikuntavaunu Syväjärvellä).

Liikkuva koulu -hankkeen kanssa yhteistyössä Sodankylän koulut ovat järjestäneet monenlaisia liikunnallisia tapahtumia ja kampanjoita. Liikkuva koulu -ohjelma on yksi hallitusohjelman osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Hallitusohjelman tavoitteena on, että jokainen peruskouluikäinen liikkuu tunnin päivässä. Sodankylässä kaikki peruskoulut ovat mukana Liikkuva koulu -hankkeessa.

Lisätiedot:
vs. rehtori Antti Parkkinen
Sompion koulu
+358 40 829 9430

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found