Takaisin
 4.1.2018
uutiskuva

Sodankylä kilpailee valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaalissa 14.3.2018

Neljättä kertaa järjestettävän valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaalissa kisaavat Sodankylän lisäksi Helsingin, Oulun, Mäntsälän ja Joensuun koulukeittiöt. Kilpailussa etsitään kouluravintoloiden osaavimpia ammattilaisia ja maukkaimpia reseptejä. Tavoitteena on nostaa sekä kouluruoan että alan ammattilaisten kunnioitusta sekä tuottaa uusia ideoita ja suosikkireseptejä kaikkien Suomen koulujen käyttöön.

Kilpailu huipentuu finaaliin Gastro-messuilla 14.3.2018
Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kolmihenkiset tiimit ympäri Suomen osallistuivat kilpailuun lähettämällä reseptit kolmelle ateriakokonaisuudelle (liha-, kasvis- ja keittoruoka). Lisäksi aterialla tarjotaan salaatti, leipä ja juoma. Yhden annoksen raaka-aineet saivat maksaa noin yhden euron.

Koululaisista koostuvassa esiraatissa toimi tällä kertaa Eräviikinkien C-tyttöjen salibandyjoukkue, joka maistoi ja arvioi kaikki kilpailuun ilmoitetut menukokonaisuudet. He arvioivat makua, ulkonäköä ja ruokien soveltuvuutta kouluruokailuun. Esiraati pisteytti suosikkinsa ja valitsi viisi suosikkijoukkuetta Helsingin messukeskuksessa käytävään finaaliin. Finaalissa ateriakokonaisuudet arvioi tuomaristo, jossa  lasten ja nuorten ääni on merkittävässä asemassa, mukana on tämä vuonna aiempaa enemmän lapsia. Voittajakolmikko pääsee palkintomatkalle Italiaan loppukeväällä 2018.

Sodankylän menuussa alueella tuotettua lihaa, ahventa ja naurista
Sodankylän keskuskeittiön tiimi, ravitsemustyönjohtaja Airi Keränen sekä kokit Virpi Kumpula ja Maarit Nikula (kuvassa), ansaitsivat paikan finaaliviisikossa valmistamalla ateriat alueella tuotetuista, laadukkaista raaka-aineista.  Kilpailumenu koostuu liha-juureskeitosta, naurissosekeitosta, ahvenpastasta sekä peltileivästä. 

Ateriakokonaisuudessa käytetyt raaka-aineet ovat tuttuja Sodankylän koululaisille ja kilpailureseptit on testattu kouluruokailussa hyvällä menestyksellä.

Kuva: Kouluruokakilpailu

Lisätietoa kilpailusta ja finalistien haastattelupyynnöt:
Jutta Kontinen
Brand & Training Manager
Continental Foods Finland
p. 050 366 0330, jutta_kontinen@continentalfoods.eu

www.parempaakouluruokaa.fi

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found