Takaisin
 20.3.2017

Piispa Samuel Salmi vieraili Sodankylän kunnassa piispantarkastuksen yhteydessä ja tapasi kunnan johtoa

Oulun hiippakunnan XII  piispa Samuel Salmi vieraili Sodankylän kunnanvirastolla perjantaina 17.3.2017 tapaamassa kunnan johtoa Sodankylän seurakunnassa suorittamansa piispantarkastuksen yhteydessä.

Piispantarkastuksen aikana piispa on perinteisesti tutustunut seurakunnan lisäksi alueeseen laajemminkin, ja Sodankylän vierailunsa aikana piispa Samuel Salmi vieraili esimerkiksi koululla sekä Museo-galleria Alariestossa.  Kunnanvirastolla hän ja hänen seurueensa tapasivat kunnan johtoa. Tapaamisessa keskusteltiin Sodankylän kunnan ajankohtaisista asioista sekä seurakunnan ja kunnan välisen yhteistyön kehittämisestä. Erityisesti kiintiöpakolaisten saapuminen kuntaan ja kotouttamistyö keskustelutti osallistujia.

Seurakunta ja kunta tekevät nykyiselläänkin yhteistyötä mm. erilaisten kuntalaisten hyvinvointia edistävien työryhmien (esim. päihdetyöryhmä, kotouttamistyöryhmä, hyvinvointi- ja turvallisuusfoorumi), yhteisten tapahtumien sekä esimerkiksi etsivän nuorisotyön ja vanhustyön kautta. Tapaamisessa todettiin, että tätä toimivaa yhteistyötä tulee jatkaa ja mahdollisuuksien mukaan tiivistää. Yhteistyön kehittämismahdollisuuksia nähtiin vaikkapa kiinteistöjen käytössä ja kunnossapidossa, sekä erityisesti vanhustyön ja nuorisotyön saralla. Seurakunnan ja kunnan johtoryhmien välistä, säännöllisempää yhteistyötä toivottiin myös lisää.

Piispa Samuel Salmen seurueeseen kuuluivat hänen lisäkseen piispatar Hannele Salmi, pappisasessori Heikki Nissinen Utajärveltä, lääninrovasti Jaakko Knuutila Kolarista, notaari Terhi Ämmälä Rovaniemeltä ja Sodankylän seurakunnan kirkkoherra Hanna Kuusela. Kuntaa tapaamisessa edustivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Elsi Poikela, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Tuomivaara, sivistystoimenjohtaja/vs. kj Risto Varis, vs. perusturvajohtaja Kati Aikio, tekninen johtaja Matias Yliriesto sekä hyvinvointikoordinaattori Sanna Ylitalo.

Kuvassa osallistujat kunnanhallituksen huoneessa kahvitusten päätteeksi.

Päivitetty: 29.1.2018 17:22

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found