Takaisin
 24.1.2017

Reaaliaikainen latuseuranta käyttössä Kommattivaaran laduille

Sodankylän kunnan kotisivujen karttapalveluun on tammikuun aikana avattu latujen kunnossapidon seurantapalvelu. Karttapalvelun kautta on mahdollisuus seurata ajantasaisesti Kommatinjokoksen ja Kommattivaaran latuverkoston latuhuoltoa. Seuranta perustuu satelliittipaikannukseen. Seurantapalvelu toimii myös optimoituna mobiililaitteissa, kuten tabletissa ja älypuhelimissa.

Palvelusta näkee latukoneen ajonaikaisen sijainnin ja lisäksi latuosuuksille tulee kellonajat (viemällä osoitin reittiosan päälle), milloin latukone on viimeksi osuuden huoltanut. Latureittiosuuksien väri vaihtelee viimeisimmän huoltoajankohdan mukaisesti. Esimerkiksi, jos viimeisimmästä latuhuollosta on kulunut aikaa alle 24 tuntia, on reittiosuuden väri vihreä ja mikäli latuhuollosta on kulunut yli 24 tuntia, mutta alle 3 vrk, on reittiosuuden väri sininen. Värien tarkoituksena on ilmoittaa palvelun käyttäjille latuhuollon yleistilanne. Kommatin latuverkoston huollosta vastaa Jokkerin Hiihtomesta Oy.

Latuhuollon seurantapalvelut ovat yleistyneet kuntien ylläpitämillä laduilla sekä matkailukeskuksissa. Pyhä-Luoston alueen latuhuollon seurantapalvelu on ollut toiminnassa jo useamman vuoden. Infokartta Oy ylläpitää Sodankylän kunnan karttapalvelua InfoGIS paikkatietopalvelulla. Karttapalvelusta löytyy kattavasti eri teemoihin liittyviä paikkatietoja mm. kelkkareitit ja –urat, hiihtoladut, palvelupisteitä sekä asemakaavayhdistelmät sekä niiden kaavamääräykset.

Suora linkki latuseurantaan:
Latuseuranta Sodankylä

Päivitetty: 2.10.2017 10:25

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found