Takaisin
 11.1.2016

Kysymykset ja vastaukset liittyen tarjouspyyntöön Sodankylän kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisista kuljetuksista

Kysymys:

1.7.2018 astuu voimaan Liikennekaarisopimus jonka myötä poistuu valtiovallan vahvistama taksataulukko (FINLEX) jonka seurauksena liikennöitsijät saavat hinnoitella kuljetuspalvelunsa miten haluavat. Sehän tarkoittaa sitä että kun ei enää ole vahvistettua taksataulukkoa jota käytetään pohjana kuljetuksille niin mitä tuon ajankohdan jälkeen käytetään taksana vai voiko liikennöitsijä käyttää mitä haluaa taksaa?

VASTAUS: Alennusprosentti lasketaan viimeisestä vahvistetusta taksataulukosta sopimuskauden loppuun saakka. Tätä noudatetaan laskutuksen pohjana lain muutoksesta huolimatta.

 

Kysymys:

Saako autoilija periä vain niistä ajoista, kun matkustaja on kyydissä vai saako taksitaksan mukaisesti myös kun ajaa noutamaan asiakasta esim. Lokasta tai Vuotsosta?

VASTAUS: Kustannukset korvataan vain siltä matkalta, minkä asiakas on ollut todellisuudessa kyydissä. Taksamittarin käytössä tulee noudattaa tarjouspyynnössä mainitun hankinnan määrittelykohdan (liikenteestä maksetaan vain siltä osuudelta, jolla asiakas on ollut kyydissä) lisäksi Valtioneuvoston asetuksen 11 § taksiliikenteen kuluttajilta perittävistä enimmäishinnoista sekä Sodankylän kunnan vammaispalvelulain ja asetuksen mukaisten tukitoimien ja palvelujen soveltamisohjeita. Edestakaisten matkojen yhteydessä on kuitenkin sovellettava halvimman toteuttamistavan sääntöä, jonka mukaan odotuksesta voi periä enintään sen verran kuin se tulee halvemmaksi kuin kaksi yhdensuuntaista matkaa. Käytäntö on sama kaikissa kilpailutetuissa kohteissa.  (Kaksi viimeistä lausetta päivitetty 1.11.2016 klo 16.04)

Päivitetty: 2.10.2017 10:25

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found