Takaisin
 10.7.2016

Sodankylä sai Lapin läänin ensimmäisen poikkeusluvan - hyvinvointikeskushankeelle vihreää valoa

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut ensimmäisen myönteisen investointipäätöksen sosiaali- ja terveydenhuollon toimitilojen rakentamiseksi Lapin lääniin. Sodankylän kunta sai luvan rakentaa uuden hyvinvointikeskuksen.  Hyvinvointikeskuksen rakentaminen on Sodankylän kunnan historian kallein investointihanke n. 19 miljoonan euron kustannusarviollaan.

Yli  viiden miljoonan euron investoinnit ovat mahdollisia vain STM:n poikkeusluvalla sote-investointeja rajoittavan väliaikaisen lain voimassa ollessa (1.7.2016 - 31.12.2019). Lain tarkoituksena on turvata sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eteneminen hallituksen tavoitteiden mukaisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös tarkoittaa sitä, että Sodankylän hyvinvointikeskus nähdään koko maakunnan näkökulmasta tarpeellisena ja välttämättömänä sekä sote-uudistuksen tavoitteiden mukaisena investointina. 

Sodankylän kunnanvaltuusto päätti uuden terveyskeskuksen rakentamisesta Sodankylään  joulukuussa 2014  ja päättäjät ovatkin ottaneet odotetun investointipäätöksen vastaan hyvillä mielin.  Mikäli elinkaarimallina ja leasingrahoituksella toteutettava hanke etenee suunnitellusti, on uusi hyvinvointikeskus valmis v. 2020, jolloin sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäjänä toiminee jo maakunta.

Lisätietoja:
perusturvajohtaja Harri Tiuraniemi
p. 040 564 4988, etunimi.sukunimi@sodankyla.fi

 


Lue alkuperäinen uutinen tästä: http://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/ensimmaiset-sote-investointien-poikkeusluvat-myonnetty
Päivitetty: 9.8.2016 15:53

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found